keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Mutimassa

Rilla täällä. Mä tulin vähän avautumaan teille mun mammasta. Se on ihan kamala diktaattori! Aina pitää tehdä niin kuin HÄN sanoo ja haluaa. Oon yrittäny haukkua sen pystyyn, mut eihän se tajuu. Sanoo vaan, että Rilla hiljaa. Alotan ehkä kapinan. Oon miettiny nälkälakkoakin, mutta jotenkin se ei innosta. Täytyy keksiä jotain parempaa. Niin, mä oon siis suttunut mammalle, koska se pesi mut, taas. Tää oli varmaan jo kolmas tai neljäs kerta. Siihen päälle tulee vielä tosi usein tapahtuvaa tassujen ja mahan pesemistä. Niitä tehdään vielä just silloin, kun ulkona muutenkin sataa ja mä oon jo siis valmiiks märkä. Onks vähän "tårta på tårta", daa! Sitäpaitsi mun mielestä mua ei olis todellakaan tarvinnu nyt pestä. Olin vaan ihan pikkusen käyny pihalla pyörimässä, kun pappa oli leikannut ruohon sellaisella pelottavalla pörisevällä. Tykkään tosi paljon kieriskellä niissä ruoholäjissä. Mamma sanoo sitä 'mutimiseksi', what!? Ei taida raukka tietää minkälaista muta on. Nytkin, kun tulin sisälle, niin mamma oli heti että, jaahas, sitä ollaan oltu mutimassa, se on sitten pesupäivä. Just joo, mä en tajua.


Mä hyppäsin sitten eteisen sohvalle päivätirsoille ja mitä tekee mamma, se ottaa kameran ja alkaa mua kuvaamaan. Joo, urpo mikä urpo.
Siinä se sitten kuvas ja päivitteli samalla mun MUKA mutaisuutta. Ehkä oli ihan pikkuisen tassut vihreinä, mutta ei todellakaan paljon. Mamman mielestä mä näytin neonvihreältä avaruusoliolta. Joo no, se on ite alien joka toista haukkuu!
Sitäpaitsi mä valitsin vielä ton vihreen tyynyn mun alle eli eihän siinä edes näy mahdolliset, hyvin epätodennäköiset vihreet jäljet. Sillä naisella on vaan välillä (lue:AINA!) pipo niin kiireellä, että ei varmaan veri kulje päässä.
Ja pesullehan mä jouduin. Siihen kuuluu vielä sitä pyyhkeessä pyörittämistä ja sitten kuivaamista sellaisella hurisevalla, joka on mamman mukaan joku vööni tai jotain. Mä olisin ihan hyvin voinu itse kuivata itseni esim. mamman sängyssä sen peittoon, HAH. Kaiken päälle tuli vielä harjaamista, kynsien leikkaamista ja hampaiden pesua. HUOH! Niin että halusin vaan kertoa teille, miten mua on TAAS täällä kaltoin kohdeltu. Varmaan näätte itsekin näistä kuvista, että pesun tarvetta ei todella olis ollut. Hätävarjelun liiottelua kaikki tyyni, sanon minä!Huh, vähän helpotti tää avautuminen, tänks. Toivottavasti siellä muille rekuille on sattunut parempi koti ja vähemmän tiukkis mamma!

23 kommenttia:

 1. Moikka Rilla, Essi täällä.

  Tiäks, mahtaaks nyt olla ihan joku maailmanlaajunen kahelitauti liikkeellä. Ja onks sen uhreiks ihan pakko ottaa pienet koirat. Ei taida isoille uskaltaa toi meiän äiree, sen takia pitää sitte karjua mulle. Mul on menos kohta kuulo ja korvat on rullalla. Äiree sanos yhtenä päivänä, et nyt toi kerjääminen loppuu. Mä mitää kerjänny, ihan vaan istuin siinä kun se söi. Tartteek senkään syödä mitää ylimäärästä sanon vaan. Mulle se sitten rupes ihan syyttä sanomaan että älä kerjää ja mee pois. Kyl on apee ihminen ja ahne, kun ei voi niinku toisen kans jakaa. Vai mitä tykkäät.
  Ja sitte, ihan kauheeta, mä en pysty kunnol edes sanomaan tätä. Mun on pakko nykyisin nukkuu omal patjal !!! Kuvittele, eukko rötköttää ku ryhävalas sängyssä eikä päästä mua sinne. Se sano, et mä joskus voin päästä, mut vaan sillon ku se antaa luvan !!! Mitä semmonen on. Et ihan saman pipon on ostanut kun sunki äiti, vähä kireemmän vaan.
  Mun täytyy varmaan kans avautuu sii äirees plokis ja kertoo miten tääl piänt parsonii kans rääkätää. Et tulisko joku hakeen tai parantaan ton eukon. Täst ei nimittäin puutu enää ku toi peseminen.
  Terveisin Essi

  PS. Äiree sanoo, et se on tiukkis kans sitte Tiukul ja Onnil kun ne tulee. Mun varmaan pitää soittaa niil, et kannattaaks ny sit tulla ojast allikkoo. Niitten mamma vast tiukkis onki.

  VastaaPoista
 2. Emmä kyllä tajuu. Ei toi ny niin paha oo, että pesulle tarttis mennä!:D

  Mut kannetaan yleensä kuralenkin jälkeen suoraan kylpyammeeseen. Jos kuralenkit jatkuu pitkään, alan tehä silleen, etten suostu tuleen sisälle. Eka jään alaoven ulkopuolelle kököttään, sit hidastelen rapussa ja lopulta koitan piiloutua meidän ulko-oven taa. Silti mut kannetaan sinne ammeeseen.

  Tai sit välillä mä yllätän ja otan spurtin suoraan rappukäytävästä makkariin. Se toimii parhaiten, mamma ei ehi reagoida ja pääsen sujahtamaan ohi. Mutta siltikin mut kannetaan ammeeseen.

  VastaaPoista
 3. Joo, Rillaseni, mammat on vähän semmosia turhan tarkkoja ton tassupuhtauden suhteen. Sulla kyl viäl melko ikävästi näkyy töppösissä kurat ja viherrykset. Haljuu. Mun käpäliin ne sulautuu sulavasti. Hianoo. Mut oon niin samaa mieltä kanssasi, ihan kaikesta.

  VastaaPoista
 4. Hahaa! LOL.

  Voi reppana pieni (vihreä) Rillasöpis!

  VastaaPoista
 5. Rillastiina, olet niin suloinen! Ja sun poskipartakin näyttää vihertävältä, heijastuu tyynystä tai sitten olen mennyt kaulaluisua pitkin maata ;D)))
  Nyt kun päästit höyryjä tänne mamman blogiin voitkin teputtaa kauniisti sinne pesulle, koska (kuiskaa hiljaa) olet sen tarpeessa...

  VastaaPoista
 6. En suosittele nälkälakkoa, siitä ei ole mitään iloa. Suosittelen sen sijaan keppostelua. Kunnon kepposilla kotiväen saa varpailleen. Kun on tehnyt päivällä jonkun hyvän kepposen, kotiväki tulee aina töistä hiljaa hiipien katsoen, että mitäs tänään on tapahtunut. Ja sitten kun ei ole mitään tapahtunut, saa hyvät kehut palkaksi!

  VastaaPoista
 7. Essi: moi, kiva kun tulit mua lohduttumaan! Ei kyllä kuulosta kovin kaksiselle toi sunkaan kohtalo, hitsi.

  Et TIETENKÄÄN kerjänny. Jossainhan sunkin täytyy istua. Sitäpaitsi on kyl tosi pientä, jos ei voi vähän jakaa omastaan. Noi diktaattorit on just tollasia: minä, minä, minä, minä- huoh..

  Siis täh! Nyt mä soitan kyllä johkii Animaliaan tai jotain. miten niin sä jouduit yhtäkkiä omalle patjalle!?! Toihan on gauheeta!! Mä saisin kuulema nukkua mamman vieressä, mutta en todellakaan halua. Nukun mielummin muualla. Se pitkänmallinen meillä on niin maito, että nukkuu mamman peiton alla. Se on kato mäyräkoira. Ne on vissiin tollasia.

  Voisko ne pipokauppiaat nyt kuulla tän vienon pienen pyynnön ja lopettaa niiden kireiden pipojen myymisen ihan tykkänään? Ei oo musta paljoo pyydetty!

  Joo, ala säki polkata, se auttaa ainaki vähän, kun saa muille avautua. Ellei se sun mutsi sitten kiellä sitäkin.. Koita hei kuule kestää siellä. Mä ilmottelen sulle heti, jos keksin jotain hyviä kapinaideoita tms.

  Jaltsalandia: kiitti Jalo, mä oon IHAN samaa mieltä. Pientä vihreyttä tassuissa ja kokovartalo pesu?! Eläinrääkkäystä, sitähän se on!

  Niin kato, noi jättiläis diktaattorit käyttää sitä suuremman ylivaltaa ihan holtittomasti hyväkseen. Onko reiluu alkaa kantamaan pienempiään, jos nyt vähän menee piiloon tai hidastelee. Ei oo reiluu, sanon minä!

  Toi makkariin ryntääminen saa kyllä varmasti mukavaa liikehdintää aikaseks sekä mamman verisuonissa että töppösissä, hihhihhih. Kiitti kamu vinkistä! ;)

  VastaaPoista
 8. Niin, tosta pesuhommasta piti vielä sanoa, että se on ihan... en sanokaan. Kyllä te tiedätte. Pesun jälkeen pahinta on korvien putsaus.

  VastaaPoista
 9. Myrsky: moi! Mulla on ollu sua ikävä. ♥ Kiitos komppauksesta. Se lohduttaa ainaski vähän. Valkonen turkki on kyl huono homma, hitsi! Sulla ja Pepillä on PALJON helpompaa, kun voitte mutia rauhassa ilman, että mammat tajuu mitään. Good for you. Nim. pienesti katkera

  Titta: ai kiitos! Oonko mä söpis, iiks. *punastuu miedosti vihreyden lomassa*

  Mai: joo, mamma väittää, että mun kokonaisvaltainen vihreys ei muka edes näy kuvissa. Olin kuulema neonvihreä kauttaaltaan. Mut tajuuthan sä, että se liiottelee. Mä nyt kuitenkin kieriskelin siellä pihalla ehkä vaan tunnin eli en voinu mitenkään olla NIIN vihreä kun mamma väittää.

  Tota sun viimeistä lausetta mä en oikein kuullu. Mut se ei varmaan ollu mitään tärkeetä. ;)

  Olli: joo, nälkälakko ei varmaan oo sit kuitenkaan sen arvosta. Alko jo heti vattaa kurnia pelkästä ajatuksestakin, jaiks. Mutta vähänks hyvä vinkki toi keppostelu, tänks! Saa sekä aiheutettua mammalle verenpaineen nousua että vielä kehuja päälle! Kyl sä Olli oot hyvä jätkä ja viksu, wau!

  VastaaPoista
 10. Olli: joo, koirien peseminen pitäis lailla kieltää ja korvien putsaus! Se on kans gaameeta!

  VastaaPoista
 11. voi lilla lillanen <3 mä NIIN ymmärrän! mä jouduin kans suihkuun viime la, kun kuulemma välillä pitää peseytyä, ettei haise. anteeks vaan, mut jos täällä joku haisee niin se en oo kyllä mä. haistelisivat itteään ja miettis miltä se MUN nenussa tuntuu. niin.

  ja ne korvat. mun korvat on mun ja niihin ei kosketa. jos mamma yrittää niin mä puren. sit alkaa se mäkätys, huoh. kuulemma ei saa purra, vaan pitää kiltisti odottaa, että korvat on putsattu. hah, kukahan noi säännöt on keksinyt, arvaa vaan??? ens kerralla kun nähdään, niin sovitaan me meidän omat säännöt.

  puspus,

  jimi

  p.s sit mun mamma vielä kiusaa mua välillä ja se on niin hullu, että sanoo sen itsekin ääneen. kaikenlaisille ne koiria antaakin..

  VastaaPoista
 12. Jimpsu: mui mukava! Siis jouduitko säkin suihkuun, a p u a ! Nyt mä en kyllä tajuu, sä et TODELLAKKAAN haise, paitsi hyvältä, nih! Haistelis tosiaan vaan itteensä ja kävis välillä suihkussa, niin ja pesis tukan!

  Joo kato, ei! Korvia EI saa putsata. Onneks sä tajuut purra sitä dorkaa, joka käy sun korvia käpelöimään. Voi tunkea ne putsausvärkkinsä esim. hanuriinsa. Mä alankin heti suunnittelemaan niitä meidän omia sääntöjä, hah! Hyvä idea, tänks.

  Pusuja sulle kans ja ens kerralla oot sit pelkästään mun etkä Pepin kaa, deal?

  Ps. Juu, mun mamma on oppinu ton(kin) pöllöilyn sun mammalta. Sekin sanoo mulle ihan pokkana, että välillä mamma sua kiusaa ja laittaa sit esim. jonkun hiustörrelön mun kuonoon. Haa-haa-haa, onpa hauskaa. Urpoja ne on molempien meidän mammat. Huoks..

  VastaaPoista
 13. Hei, Rilla!

  Otetaan osaa, et sulla on nyt tollasta ikävää epäonnee! Pesut on karmeita, mut onneks meillä ei niitä tarvii sietää kuin muutaman kerran vuodessa. Eri asia on tietty, jos joku meistä muuttuu ihan haisuliksi, vaikka kierimällä jossain mamin mielestä ällössä haisussa ulkona. Sillon joutuu heti miten pesulaan.

  Ei tiedetä onko sulla kokemusta sellasesta ikävästä ilmiöstä kuin KAMPAAMOLEIKKI. Mami on ainoo, joka haluu leikkiä sitä täällä meillä. Me ei haluta yhtään! Et varmaan olis arvannu, et mami haluu aina ite olla se kampaaja ja meidän pitää esittää asiakkaita. Me joudutaan sinne kampaamoon vaikkei olla ees tilattu aikoja! Se on varmaan sellanen, jossa lukee ovessa et ilman ajanvarausta.

  Ekaks on pesu, sit kuivaus, sit kuivemmaks kuivaus sellasella pörräävällä jutulla, sit asiakas juoksee lapsellisen helpottuneena ympyrää alakerrassa ja on onnellinen et selvis taas kerran hengissä, sit on kynsien leikkaus ja lopuks kampaaja haluu vielä siistiä kaikki sojottavat haitulat ja jos tassut näyttää virsuilta, nekin siistitään.

  Tätä sit mami jaksaa leikkiä, ja on oikein innoissaankin siitä...
  t. 3 shelttiä

  VastaaPoista
 14. 3 shelttiä: hei kiitti kamut osanotoista! Meidän mamma kans hokee aina kaikille, että se ei kannata (muka) ollenkaan turhaa koirien pesemistä. Joopa-joo, aikas usein mua kuitenkin pestään. Mamma väittää, että mä (muka) käyn niin usein jossain mutimassa, että sen takia mut pitää pestä niin usein. Sit on (muka) joku sääntö, että trimmauksen jälkeisenä päivänä pitää aina pestä jonkun ihotulehdusvaaran takia. Itte on varmaan tonkin säännön keksiny, huoh..

  Kampaamoleikki, apua! Toihan on gaameeta! Pakko soittaa (taas) eläinsuojeluun. Voin kyllä niin arvata, että teidän mami on tosiaan aina se kampaajamestari ja te raukat asiakkaita. Eiks noita leikkejä leiki yleensä viisvuotiaat!?!

  Kuulostaa kyl hirveeltä toi leikki, mulle kävi meinaan kans just noin, ku tossa leikissä ja ei ollu kivaa, voin kertoa. Mikä noita ihmisiä (lue: naisihmisiä, pappa ei oo ikinä mua pessy tai harjannu) oikein vaivaa? Leikkis keskenään noita naurettavia leikkejään. Oon NIIN pahoillani teidän(kin) puolesta!

  VastaaPoista
 15. Onpas täällä siivotonta väkeä äänessä ;) Nyt täytyy koiratädin kertoa miten esimerkillisesti Jysky aina juoksi kylpyhuoneeseen, kun vedin Kontio-saappaat jalkaan ja kutsuin. Ainoastaan hännän liiallisesta ronkkimisesta seurasi pientä niskurointia.

  Traagista sinänsä, että Jyskyllä oli musta turkki, joten pesulle ei aina päässyt vaikka olisi vähän mutinutkin :)

  VastaaPoista
 16. Kuules Rilla. Ei sun mamis todellakaan olemikään tiktaattori kun se päästää sut sohvalle ja tyynyille tommoisena vihertassuna. Vaikka siinä soffalla näyttää joku suoja olevankin päällä. Sä et ole sitten tiktaattoria nähnytkään :) Kantsis kysyä Ossilta millainen se on se oikea tiktaattori niin sä voisit olla sen jälkeen iiikionnellinen. Terveisin se tiktaattori-M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 17. Koiratäti: joo, mamma väittää, että Rosakin olis ollut joku tosi kuuliainen yksilö, joka olis (muka) tiennyt aina itse mennä kylppärin ovelle, kun oli pesun tarpeessa. Tiedä sitten. Mamma varmaan liiottelee ja muistaa väärin. Ja voi olla, että säkin liiottelet ja ehkä muistat myös väärin. ;)

  Mä oon nyt vähän miettinyt tätä mun väriä, että värjäiskö turkin mustaks. Niin sit sais mutia ihan rauhassa, eikä mamma hokais mitään. Se kun ei raukka oo mikään kadun kirkkain lamppu.

  Marja-Leena: hui, voiko joku olla pahempi tiktaattori kun mun mamma, apua! Joo ja kato, kyllä sekin alko ensiks huutaa, kun hyppäsin siihen sohvalle, mutta sitten se rupeskin kuvaamaan. Se on tollaikin vähän epätasapainonen. Välillä on yhtä mieltä ja sit ihan yhtäkkiä jotain toista. En pysy perässä. Niin, ja sit sillä on joku pakkomielle peitellä kaikkia sohvia jollain kankailla. Väittää, että me Pepin kanssa sotketaan niitä, vaikka itteltään just yks päivä kaatu mehua olkkarin sohvalle. Kyllä mä sen näin.

  Ossille paljon terkkuja Pepiltä (se pakotti mut sanomaan) ja multakin vähän, vaikka Ossi onkin mäyräkoira.. ;)

  VastaaPoista
 18. Heippa Rilla, Elli täsä moi!
  Vai on sulle noin köpelösti käynyt. Täytyy tunnustaa, että mullekin on käynyt ihalailla, eli kohtalotovereita ollaan. Vaik mä oonki sen värine ettei mussa kura näy ni silti äippä jollain muka röntkenkatseellas näkee, et mä oon muka kuranen. Höh. No toistaseks mä oon vielä säästyny noilta kokovartalopesuilta, mut tassut ja massu on joutunu kaltoinkohdelluks. No täytyy tunnustaa, et kyl mää silti iha mielelläni meen pesulle, tai ainaki pesuhuoneeseen, arvaa miks. No äippä ottaa aina namia mukaan ja antaa sitte palan silloin, toisen tällöin pesun aikana. Ja sit kun on valmis, niin saan vähä isomman palan. Kyl mää sit oon valmis uhrautuun, mut muuten en. Ja pesun päälle on yleensä tiedossa "villit". Se on kivaa!

  Mitä onks meitä sellasiaki karvakuonoja, ettei tykkää korvaputsauksesta. Meen äippä tekee sillai, et kietoo etusormes ympäril suikaleen talouspapruu, suihkauttaa siihen korvanputsausainetta ja pyörittää sit sitä sormeaan mun korvassa. Must se tuntuu ihan taivaalliselle, mä suorastaan painan päätäni äipän sormea päin kun tuntuu niin mukavalta kun joku rapsuttaa korvasta. Ja senkin päälle on tiedossa nami. Lipsuja ja rapsuja Sulle ja Pepille!

  VastaaPoista
 19. Elli: moi! Ai säkin olet joutunut sinne pesulaan, hitsi. Mut siis sä saat siellä nameja! Mä oon NIIN tiennyt, että vaan meidän mamma on niin kamala, että ei anna edes nameja, vaikka mä oon (melkein) kiltsiti siellä pesulla. Just, just. Pakko soittaa TAAS sinne eläinsuojeluun. Mut hei, good for you! Sun mamma vaikuttais ihan huippu tyypiltä! Voisinkohan mäkin muuttaa teille, mitä luulet?

  Meidän mamma ei paljoo meidän korvia putsaile ja nyt arvaankin syyn: sehän oliskin kivaa ja taas sais nameja! Aivan. Mamma väittää, että meidän korvia saa sitten aina olla putsaamassa, jos sen kerran alottaa. Mutta oikeesti se siis vaan (taas) pihtaa meiltä kivoja juttuja, tyypillistä.

  Terkkuja sullekin Elli ja kiitos erittäin valaisevasta kommentista! ;)

  VastaaPoista
 20. Tuu, Rilla vaan äkkiä tänne, meen äippä ottais sut mielellään meille. Mut mahtaaks sun mammalle tulla kovin ikävä sua? Joskus ne vaan on NIIN tiukkapipoja, mut kummiski ne lakastaa meitä yli kaiken! <3
  PS. Useimmiten ne namit on ihan vaan normaaleja "ruokaraksuja", mut toisinaan saan sit ihan oikeitakin nameja :)

  VastaaPoista
 21. Elli: joo, kyllä mamma aina hokee sitä lakastamista ja, että ollaan (muka) mamman kaikista lakkaimmat, mutta en sit tiedä..

  Ps. Mekin saadaan aina ihan perusraksuja (muka) nameina, mut olis nekin parempia kun ei mitään, nih!

  VastaaPoista
 22. Oi kun ihania haukkuja sulla täällä ja kiva blogi! :) klikkaan itseni heti lukijaksi!

  VastaaPoista
 23. Eeva: heipä hei ja tervetuloa meille! Kävin heti nopeasti teillä kurkkimassa ja tulen ihan varmasti paremmalla ajalla pian uudestaan.

  Iik, teiltäkin löytyy westie ja vielä sun vanhemmiltakin pari, kivaa! Ü

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü