keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Yhtäläisyyksiä

Olen varmaan jo monasti kertonut, että tykkään kovasti Pinterest-sivustosta. Sitä selaillessani tallennan mielenkiintoisimmat kuvat koneelleni. Varsinkin mäyräkoirista on paljon erittäin osuvia pinnauksia. Vai mitä sanotte vaikkapa näistä?Vertailun vuoksi muutama kuva oikeasta elämästä -


Alemmassa kuvassa näkyy jotain todella yllättävää. Nimittäin "THE matto". Se on ensimmäinen matto ikinä missään omista kodeistani. Lapsuuskodissa oli toki paljonkin mattoja, mutta minä en ole oikein mattoihminen. Sitä paitsi koirien kanssa on paljon helpompaa, kun ei ole mattoja. Koiraihmiset keksivät varmaan useammankin syyn tähän..
Ennen tuossa sängyn vieressä oli koiria varten patja, mutta sitten meille tuli mäyräkoira, joka otti elämäntehtäväkseen silputa patjan sentti kertaa sentti superlonpalloiksi. Lopulta pari viikkoa sitten luovutin ja heitin patjan pois. Voin kertoa, että niitä palloja meillä riittää vieläkin, vaikka olen yrittänyt löytää ja poistaa ne kaikki. Ehkä kymmenen vuoden sisällä onnistun..
Patjasta luopuminen aiheutti uuden ongelman, lattia on kovin liukas alusta koirien sängystä alas hyppäämiseen. Erityisesti mäyräkoiran selälle se on huono juttu.
Matto on toistaiseksi saanut olla aika rauhassa ja se hoitaa tehtävänsä liukastumisen estäjänä myös oikein hyvin. Olen aina tykännyt räsymatoista, joten sisustuksellisestikin matto miellyttää silmääni.
Elämään mäyräkoiran kanssa sisältyy valintoja - päivääkään en vaihtaisi pois!


Kivaa keskiviikkoa kaikille - etenkin mäyräkoirille ja heidän ihmisilleen! 

Kaikki lainatut kuvat Pinterest.com.13 kommenttia:

 1. Meijän äippä allekirjottaa kaikki sun kuvat ja teesit. Pikkasen meitä kyl nauratti en teijän tuunatut huonekalut ja patja. Hih hih. Mäyräkoirat ovat niiiin käteviä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mäyräkoirat ovat sitten inspiroivia, ei muuta voi sanoa!

  Tuolta täytyykin käydä selaamassa kuvia, siis mäyräkoiran kuvia.

  Mukavaa keskiviikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Sainpas kuvista hyvät naurut :D

  Minäkään en tykkää matoista (siivouksen kannalta), mutta lattia on karvakorvalle niin pirun liukas, että muutama jarrutuspiste on pitänyt sijoittaa ympäri asuntoa. Pentuaikana meinasin tosin jo luovuttaa, kun vaaleaa karvalankamattoa kiikutettiin SOL:in pesulaan kerta toisensa jälkeen pissapuhdistukseen, matto on tainnut maksaa kerran jos toisenkin ostohintansa verran... :P

  VastaaPoista
 4. Myrskyliini: juu, hirmu hyvä ja ahkera tuunaaja on tuo meidän pitkänmallinen! ;DD

  Olli ja Aikku: älä muuta sa!

  Juu, mene ihmeessä selailemaan, mutta varaa aikaa! ;D Laita hakusanaksi "dachshund" ja valitse selauspaikaksi "boards", niin jo alkaa kuule kuvia löytymään.

  Terkkuja sinne ja rapsuja sohvaperunalle! <3

  Jaltsalandia: kiva kuulla, että nauratti, niin pitikin! :D

  Voin vaan kuvitella, vaalea karvalankamatto, hitsi.. Jalo varmaan piti sitä "sisänurmikkona", ou-nou! ;D

  VastaaPoista
 5. Uaaahhhhahhhahhh. Olipas hauskoja kuvia. Erityisesti tykkäsin siitä kuonkuvasta, jossa se mäykky oli syönyt kengät. Siis vaikka Ossi tuhoaa ihan kaiken, minkä sille antaa omaksi, niin ihme kyllä huonekalut eivät ole saaneet kyytiä. Lisäksi, ainakin toistaiseksi, matot ovat saaneet olla rauhassa. No olkkariin ja meidän makkareihin Ossilla on aika ehdoton porttikielto. Joskus näistäkin joustetaan. On Ossi pari yötä nukkunut meidän sängyssäkin. Silloin meillä on ollut yövieraita ja olen ajatellut, että yövieras ei ehkä halua kuunnella Ossin rapsutusta oven takaa:)

  Täytyykin mennä katselemaan lisää hauskoja mäykkykuvia:) :) Kiitos vinkistä. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 6. Pinterest on pop täälläkin, mutta en ole vielä törmännytkään mäyräkoirajuttuihin (eli siis en ole hoksannut hakea niitä) , nämä olivat tosi mainioita! :D

  Voi teidän työteliästä neitiä...tietty vähän hymyilyttää, mutta ei varmaan teitä hymyilyttänyt aluksi. Huokaus, ne ovat niin ehtiväisiä... :)

  VastaaPoista
 7. Marja-Leena: eikö? Mekin naurettiin eilen noille miehen kanssa ihan kippurassa. :D

  Voi Ossi, herrasmies, jättää toisten tavarat rauhaan. <3 Meidän neiti pitkänmallinen taas ajattalee niin, että kaikki minkä hän näkee on hänen. ;D

  Maria: muista varata aikaa, kun hakeudut sinne 'dachshund boardeihin', niitä ON paljon..

  Juu, meitin pitkuliini on oikein kerkiiväinen ja taitava tuunaaja. Eiks oo hirmu kiva! :D:D

  VastaaPoista
 8. Ihana kokoelma huippukuvia :) Tuohon viimeiseen keksin jo oman version, Bassea ajatellen:
  "Keep calm WHEN you carry a dog"

  Kiitos kun helpotit alemmuudentunnettani kodista vailla mattoja! Ihmettelyä kuulee toistuvasti vanhemmalta sukupolvelta... Mutta olen niin perfektionisti, että jos matot ovat lattialla, niiden on oltava suorassa ja paikoillaan - ja puhtaat! Ja se ei toteudu koiruuksien kanssa. Jos laitat puhtaan maton olkkariin, viikon sisällä joku vähintää ykää sen päälle...

  Mulla on ollut suurta onnea, kun koirat eivät ole nakertaneet pahemmin mitään. Basse aloitti sen yhden pikkupöydän jaloista, mutta sitruunamehulla sekin harrastus loppui alkuunsa :)

  Rilla on niin söpö tuossa pedillään :) Mulla alkaa olla jo liian suuri valikoima koirarotuja, jotka olis kiva joskus omistaa!

  VastaaPoista
 9. Jaahas, jos kommentteja ei vähään aikaan kuulu, niin olen Pinterestillä ;) Mitä muuten tarkoittaa tässä yhteydessä pinnaus? Siis onko se hupikuva vai mikä?

  Hauskoja ja osuvia kuvia. Ehkä eniten nappasi kuitenkin tuo Pepin kuva tuossa soffatuolilla kuvateksteineen ja nuolineen. Eikä vähiten korvien syytä, Ellillä on nimittäin usein korvat juuri noin. Tuuletus pelaa :)

  VastaaPoista
 10. Mai: toi Pinterest on ihan mahoton paikka! Siellä kun vois hengailla vaikka kuinka pitkiä aikoja ihmettelemässä kuvia ja sisältöä niiden "takana". Tosi hyviä reseptejä ja DIY-vinkkejä olen löytänyt hassujen koirakuvien lisäksi. Ja, toi sun versio vikaan kuvaan on kans hyvä. ;D

  Juu, monet ihmettelee, miksi meillä ei ole mattoja. Eikä meillä muuten ole myöskään verhoja, paitsi rullaverhoja ja sälekaihtimia. Eikä tapetteja. Mä olen muuten niin hirmuinen tavaran hamstraaja ja värien rakastaja, että kompensaationa tarvitsen suht rauhallisia seinä-, lattia ja ikkunapintoja.

  Toki koirat vaikuttavat varmaankin myös matottomuuteen, koska totuus on juuri tuo kuvaamasi. Siksikin valitsin sängyn viereen tuon pienen ja helposti itse pestävän maton. Realismia! ;D

  Meidän westeistä vain edesmennyt Ines on ollut "nakertaja". Hänen erikoisalaansa kuuluivat johdot. ;D Silti Peppi on IHAN omaa luokkaansa.. :D:D

  Hihhihhih, eli, jos Rillalla aletaan puuhaamaan pentuja, niin tiedän minne yhden urospuolisen laittaa.. ;D

  Ellieli: no juu, varaa tosiaan kunnolla aikaa.. ;D Tuo Pinterest on ikäänkuin ilmoitustaulu, jolle kuka vaan voi "pinnata" eli laittaa neulalla (neula/nasta = pin) inspiroivia kuvia esim. jostain blogista tai muualta internetistä. "Pinnauksella" tarkoitetaan siis mitä tahansa sinne "pinnattua" kuvaa. Se on tätä virtuaaliaikaa, kuviakin voi kiinnittää nastalla/neulalla ilmoitustauluun virtuaalisesti. :o

  Hihhihhih, pitäisköhän mun kääntää noi tekstit enkuks ja "pinnata" Pepin kuva muidenkin ihmeteltäväksi. :D:D

  Meillä muuten, kun on aina ennen ollut noita westejä pystyine korvineen, on Pepin lerppakorvien kanssa saatu ihmetellä montaa juttua. Just esim. toi väärinpäin kääntyminen ja vesi-/ruokakupissa uiminen. Hassua! :D

  VastaaPoista
 11. Pinterest-fani olen minäkin. Tuossa oli monta tuttua kuvaa jotka löytyvät minunkin taulultani. Tuo low-5 on muuten Baxter...

  Kun Nelli tuli taloon niin ensin laitoin lattialle varastosta halpismaton, kun pissimiset näyttivät loppuneen niin hieman paremman maton ja nyt sitten olkkarin lattialla on (minun budjetillani) kallis matto. Parit kakit siitä on löytynyt, ei muuta. Minä en osaa olla ilman mattoja ja muita tekstiilejä. Juttelin kerran matoista yhden toisen koiranomistajan kanssa ja hän kertoi hankkineensa pentuajaksi kirppikseltä mattoja, ne voi surutta sitten heittää pois.

  Sohva on sitten oma juttunsa, sille on kerran tehty mahtipissat...

  VastaaPoista
 12. Siis ihan parhautta noi Low five ja tuo mäykyn eteisen vahinkoilmoitus.....muahhhahhhaaa.....Ei hitsi mitä ilmeitä.
  Se on parsonissa ja mäykyssä samaa, että tylsiä kuvia ei kummastakaan saa, jos vain viittii tarkkailla ja näpsiä. Kumpikin on niin persoonallinen rotu ja ilmeikäs.
  Mä voisin myös listata hampaanjäljet meiän huushollissa. Mäykyn tilille kertyi muutamat kengät ja muutama tylsä kirja (hänen mielestään) Essin tilille ei kerry kuin matto, joka disainattiin yhdessä Tiukun kanssa ja muutama lehti sekä systerin tuoma ruusukimppu.
  Tiuku ja Onni sen sijaan on kyllä järjestäneet ohjelmaa omalle äipälleen ja kaikenmoisia sydämentykytyksiä. Vaan mitä sitä ei antas anteeksi ja kestäis näitten vuoksi.
  Pepillä on myös hallussa tuo "minäkö muka"-ilme ja tuo "se oli jo rikki saapuessani paikalle".
  Terkkuja <3<3<!!!

  VastaaPoista
 13. Kaunis Nelli: jotenkin arvasin, että sinäkin saattaisit olla Pinterest "koukussa". ;D Piti heti käydä sinun blogin kautta selvittämässä kuka on Baxter ja sieltähän hän löytyi. Satutko muuten tietämään, mitä tarkoittaa Baxterin blogin nimi Kaly.. jotakin (ehdin jo unohtaa)?

  Tuo halpismatoilla "harjottelu" oli itseasiassa meilläkin käytössä edesmenneen Ineksen kanssa. Hän vaan oli koko elämänsä ajan niin kova pissaamaan sisälle, että harjottelumattojen päädyttyä roskiin, ei muita mattoja tullut mieleenkään hankkia. :D Tosin, osa syy on myös se, että en tosiaan ole muutenkaan mikään suuri mattofani.

  Meillä sohvalle on taas oksennettu niiiiin lukuisia kertoja, että ei ole tosikaan. Uusi sohva on ollut mietinnässä varmaan jo viisi vuotta. En vaan saa päätettyä, että minkälainen sen pitäisi koiraperheessä olla. Ehkäpä kumista ja/tai muovista tehty? ;D

  Liftari: eikö? Ilme tossa "pooped"-kuvassa on ihan uskomaton!! :D:D

  Oon samaa mieltä. Westeillä ja muilla "karvaisemmilla" roduilla ilmeet jää helposti sinne naamakarvojen alle.

  Meillä westiet on nakerrelleet paikkoja todella vähän verrattuna Peppiin. Ineksellä tosin oli "johtofetissi", mutta sekin oli osittain meidän ihmisten syytä, kun ei saatu johtoja kunnolla piilotettua. Onneksi ei käynyt mitään sähköäksidenttiä,HUI!

  Pepille käykin sitten ihan kaikki: kirjat, huonekalut, patjat, tyynyt, jne. You name it! Hitsi. :D:D

  Terkkuja myös sinne ja rapsuja karvakorville! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü