torstai 22. elokuuta 2013

Linnunpönttö eli tarina siitä kuinka rikoin koirani


Meillä on ollut koko tässä kodissa asumisen ajan ajoittain ongelmaa siitä, että koirat haukkuvat turhan paljon pihalla. Noin periaatteessa olen kyllä sitä mieltä, että koirat saavat haukkua, mutta kyllä sillä pitää olla myös joku raja. Parasta olisi tietysti, että koirat lopettaisivat haukkumisen käskystä. Rillan kanssa se onnistuukin useimmiten ihan hyvin. Tosin jos pihalta löytyy esim. siili, niin mitään toivoa ei ole saada likkaa hiljaiseksi ennen kuin tunkeilija on viety kauas pois. Peppihän sitten ei tietenkään korvaansa lotkauta millekään kielloille. Toisaalta, Rilla on toki pihalla paljon enemmän ja siten haukkuukin määrällisesti enemmän.
Jo keväällä katselin vähän sillä silmällä Hobby Hallin kuvastosta erikoisen näköistä linnunpönttöä, jonka sanottiin olevan tarkoitettu koirien haukun estämiseen ulkotiloissa. Tässä suora lainaus Hobbarin sivuilta:

Petsafe Outdoor Bark Control -haukunestolaite ulkotilaan

Tuotekuvaus:

Ulkokäyttöön soveltuva PetSafe® Outdoor Bark Control käyttää ultraääntä koiran epätoivotun haukkumisen estämiseksi. Voit rajoittaa sillä joko oman tai naapurin koiran haukkumista. Koiran haukkuessa laite havaitsee sisäisen mikrofoninsa avulla haukkumisäänen maksimissaan 15 metrin etäisyydeltä. Tällöin laite aktivoituu automaattisesti, sisäinen mikrofoni sieppaa äänen ja päästää ultraäänen, jonka koirat pystyvät kuulemaan, mutta ihmiset eivät. Koira pelästyy korkeaa ääntä ja lopettaa haukkumisen, jolloin myös ultraääni loppuu. Koira yhdistää oppimisen kautta haukkumisen tähän epämiellyttävään ääneen, joka useissa tapauksissa saa koiran lopettamaan haukkumisen. Laitteen päästämä ääni on turvallinen ja tehokas eikä se satuta koiraa eikä ihmistä. Lisäksi laitteesta on apua koiranpentujen kouluttamisessa. Järjestelmässä on kolme käyttötasoa sekä testaustoiminto. Laite toimii paristoilla ja se soveltuu vain ulkotilassa käytettäväksi. Pakkasenkestävyys on n. -10 astetta. 3 vuoden takuu.


Keväällä laite jäi hankkimatta, koska mies suhtautui siihen(kin ;)) epäilevästi. Muutama viikko sitten siskontyttö sanoi menevänsä käymään Tammiston Hobbarissa, joten käskin hänen napata linnunpöntön sieltä mukaansa. Mies kun oli sopivasti reissussa ja siskontyttö tulossa meille viettämään laatuaikaa (!) pimpon tätinsä kanssa.

Ja kuinka meidän sitten kävikään. Ensin emme meinanneet millään saada pönttöä purettua pakkauksestaan, argh! Sen jälkeen emme meinanneet saada auki luukkua, jonne paristo (joka ei tietenkään tullut paketin mukana..) oli tarkoitus laittaa. Lopulta laite oli käyttövalmiudessa ja laitoimme sen päälle. Saman tien koirista Jimi ja Peppi häipyivät sisätiloihin ja Rilla loi laitteeseen HYVIN epäileviä katseita. Kukaan ei kuitenkaan haukkunut. Siinä sitten istuttiin terassilla ja odotettiin haukkumista. Rillan sitten haukahdettua jollekin ohikulkijalle, laitteeseen syttyi valo ja Rilla lopetti haukun melkeinpä kesken tavun. Hän myös katsahti ilmaa päänsä yläpuolella erittäin hämmentyneenä. 
Jossain vaiheessa pihalle tuli lisäksi ainakin Peppi, joka haukkui kuuluvasti joitain ohikulkijoita. Peppi ei niinkään reagoinut laitteeseen, mutta Rilla syöksyi sisälle ja läähätti hätääntyneesti. Menimme rauhoittelemaan Rillaa, mutta hän oli koko illan ihan erilainen kuin yleensä. Ei mennyt pihalle kuin suurin piirtein pakotettuna ja vasta sen jälkeen kun gaamea linnunpönttö oli laitettu pois päältä ja teljetty kaappiin. Hän ei todellakaan haukkunut ja jos Peppi haukahti, niin Rilla syöksyi hädissään sisälle. Mitä olinkaan mennyt tekemään.. APUA - olin rikkonut koirani!!

Meni useampi päivä ennen kuin Rilla alkoi taas viihtyä normaalisti pihalla ja varsinkaan haukkumaan siellä. Aina kun kuulin hänen haukahtavan, tunsin suurta onnea! Siskontyttö katsoi ja kuunteli touhotustani hymyillen. Pään päällä näin todella kirkkaasti puhekuplan, jossa luki:
Ja oikeassa hän tietysti onkin. Outohan minä olen, enkä ihan vähän. :D Mutta oli vaan niin sydäntä särkevää katsoa, kuinka olin pilannut Rillalta yhden hänen elämänsä suurimmista iloista. Rillahan perinteisesti rakastaa pihalla oleilua ja siihen kuuluu tietysti oleellisesti myös reviiristä huolehtiminen. Toki silloin tarvitsee aina välillä "vähän" haukahdella. (Mikä on päivisin tietyssä määrin ihan ok, mutta yltyessään tai varsinkin myöhään illalla/yöllä, ei ole kovin mukavaa meille eikä muille.)
Sittemmin Rilla on onneksi palautunut takaisin normaaliksi itsekseen, huh! Linnunpönttö on löytänyt paikkansa siivouskaapin ylähyllyltä. Aina välillä mietin sen uudelleen kokeilua, mutta muistan heti, kuinka kamalaa oli kun Rilla oli rikki ja jätän pöntön kaappiin. Kuinka tyypillistä..


Nyt kysynkin teiltä, onko kellään kokemusta ko. laitteesta?(Artun ja Bassen kotoa taitaa ainakin löytyä vastaava sisäkäyttöön tarkoitettu laite, eikö?)


28 kommenttia:

 1. Moi!mulla ei ole kokemusta tuosta linnunpöntöstä mutta naapurin koiralla oli vähän aikaa käytössä ultraäänipanta ulkona haukkumiseen. Mitäs sitten kun koirat oli yhtäaikaa pihoilla ja meidän koirat haukahti?? no ultraääni vislasi joka kerta...tuli mieleen että mitähän koira tuosta oppii, sen ettei kannata haukkua vai sen että kun naapurin koirat on näkyvillä tulee sille rangaistus...samallahan myös minun koirat sai "rangaistuksen"koska nekin kuuli piipauksen. Poristiin naapurin kanssa ja lopetti pannan käytön...t Marika, jekku ja taika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tuo onkin hankala tilanne. Meillä ei ole lähinaapureilla yhtään koiraa, mutta ohikulkijoita on tietysti ja silloin voisi käydä juuri noin. Ihan epäreilua on tietysti, jos koira saa "rangaistuksen", vaikka ei edes itse ole "syyllinen". Muutenkin on nyt tuosta ultraäänestä vähän hämmentynyt olo. Rillan reaktio oli niin voimakas, että väkisin tulee mieleen, että ääni tuntui tosi pahalta. Hyvä, että teillä naapuri oli noin fiksu, että ymmärsi tilanteen! :)

   Poista
 2. En ole aikaisemmin edes kuullut tuollaisesta linnunpöntöstä. Kiva kuulla kokeilustasi.

  Olli haukkuu ohikulkijoita enemmän tai vähemmän, mutta meidän tiellä on sen verran vähän kulkijoita, etten ole pitänyt sitä häiritsevänä. Lenkillä koira ei hauku yleensä yhtään mitään - jos nyt ei ihan mahdoton karvapallo tule vastaan. Mielellään sallin koiralle pihahaukut, kun lenkkihaukkua ei harrasta.

  Tänä viikonloppuna Olli pääsee taas mökille myyräjahtiin. Onneksemme ilmatkin ovat suotuisat, tänä kesänä on satanut ihan tarpeeksi.

  Kivaa viikonloppua koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että koiran kuuluu saada myös haukkua. Mikä sitten on liikaa, onkin hankalampi kysymys. Meillä liikaa on ainakin yöllä haukkuminen tai sellainen tauoton "turhan" räksyttäminen, jota Rilla välillä harrastaa ja johon Peppi sitten toisinaan myös yhtyy.

   Oih, myyräjahti kuulostaa ihanalta Ollin kannalta ja vähemmän ihanalta teidän kannalta, mikäli joudutte mahdollisten saaliiden kanssa tekemisiin. Meillä Rilla sai nimittäin kesällä kiinni päästäisen ja se oli gaameeta!! Liian konkreettista raakaruokailua meikäläisen makuun.. ;D

   Kiitos ja samoin sinne! <3

   Poista
 3. Huh huh, olipa gaumeeta luettavaa. Ihan meinattiin pökrätä järkytyksestä, että Rilla on rikki! Sitten me meinattiin pökrätä järkytyksestä, että äippä hankkii meillekin tommosen pöntöt. Meinaan jos Rilla haukkuu MUKA häiritsevästi, niin tulkaa meille. Me vasta hanskataankin haukkuminen. Ou jee! Kyllä me vähän kunnioitetaan äipän kieltojakin, ku hän pukkaa meijät sisälle, jos me haukutaan liikaa. Haljuu.

  Meil on tommonen vinkupönttö välikatolla. Sen pitäis estää hiirien ja oravien mellastukset. Kyllä se estääkin laumavaeltelut, mut joukossa on aina jotain KUUROJA, jotka ei piittaa piipityksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ollu aika brutaali tarina.. ;) Mäkin meinasin pökrätä, kun Rilla meni rikki - se oli ihan gaameeta!! Ehjäytyminen taas oli niin ihanaa, että melkein yhdyin haukkukuoroon silkasta ilosta! ;D

   Hui, ei kai se teidän äippä vaan saanu mitään pönttöideita tästä.. Se olis aika pönttöä! :D Meillä pönttö tuntuis viihtyvän ihan hyvin siellä kaapissa. En tiedä, otetaanko sitä koskaan sieltä enää kokeiluun.

   Oo, niinpä oonkin kuullut, että jyrsijöille löytyy ihan omat pöntöt. On tää nykytekniikka aikamoista!?!? :O

   Poista
 4. Meillä oli joskus Aimolla käytössä samaan ultraäänisysteemiin perustuva haukunestopanta, mutta pyhpah :D Aimo ei välittänyt laitteesta hölkkäsen pöläystä, ei edes pysähtynyt miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-haa, eli muitakaan mäykkysiä ei tollaset "pikku" ujellukset häiritse. Kuinka tyypillistä!! :D:D

   Poista
 5. No tuota, hmm. Minulla ei ole laitteesta kokemusta, mutta ilmeisesti se ääni on varsin epämiellyttävä sitten koiran korviin. Tai näin voisin luulla ja se on se mikä yllättää koiran ja saa sen lopettamaan haukkumisen. Ossihan on kanssa aika kova rätkyttämään pihalla ja koska pidän sitä haukkumista epämiellyttävänä ja osittain jopa häiritsevänä, otan Ossin monasti silloin sisään. Jos se haukkuu jotain parinsadan metrin päässä kulkevaa ihmistä, eläintä tms, niin so what, haukkukoot vähän aikaa. Jos taas naapuritontille tulee meidän kesämökkivieraat, niin silloin otan Ossin aina sisään. Ossilla on valitettavasti joku sisäänrakennettu vihasysteemi näitä mukavia kesämökkivieraita kohtaan ja mies jopa pelkää koiria ihan hillittömästi, niin en viitsi heitä kiusata Ossin haukkumisella. he ovat kyllä sanoneet, ettei haukku häiritse heitä, mutta koska se häiritsee minua, niin otan Ossin sisälle.

  En ole mikään asiantuntija, mutta jotenkin ajattelen, että Rilla onnistui yhdistämään sen ikävän äänen siihen laitteeseen ja siinä tuli pieni uuupps minun mielestäni. Jos olisit onnistunut sijoittamaan laitteen niin, ettevät koirat olisi hoksanneet itse laitetta ja se pärähtäisi vain kun ne haukkuvat, niin se olisi ollut parempi. Olen kanssasi samaa mieltä, että tietty määrä haukkumista on koiranomistajan kestettävä ja samoiten ympäristön. Täysin jatkuva haukkuminen ja ulvonta on sitten asia erikseen ja sille olisi tehtävä jotain. Kukin koiranomistaja joutuu itse määrittelemään sen rajan. Kerrostalossa se rima kulkee vähän matalammalla, ehkä. Terveisii M-L ja haukku-Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mullekin tuli tuon Rillan reaktion nähtyäni mieleen, että se äänen täytyy olla TOSI epämiellyttävä. :/ Sitten taas toisaalta Peppi ei tuntunut kiinnittävän siihen oikein mitään huomiota.

   Niin, oliko tosiaan hyvä vai huono, että Rilla yhdisti äänen pönttöön. Meillä oli aikaisemmalla kaksikolla yhdessä vaiheessa sellaiset "sitruunapannat", joista suihkahtaa siis sitrunasuihkaus, kun koira haukkuu. He oppivat yhtälön tosi nopeasti, joten jatkossa riitti, kun vain näytti pantaa, niin haukku loppui siihen. Samaa ajatusta ajattelin alunperin soveltavani tuon pöntön kanssa. No, nyt en sitten tiedä, raaskinko koskaan enää ottaa koko pönttöä esille. Nähtäväksi jää.. :D:D

   Ollaan kyllä täysin samoilla linjoilla tuon haukkumisen suhteen. Ja tosiaan, jokaisen pitää itse päättää, mikä on liikaa. Täällä meilläpäin ei mielestäni koirat noin yleisesti hauku pihoilla kovin paljon. Siksi ehkä itsekin kiinnitän asiaan aika paljon huomiota Rillan ja Pepin kanssa. Turhanpäiväistä räksyttämistä ei kukaan jaksa kuunnella, mutta "tärkeät asiat" täytyy tietysti saada kertoa (haukkua) kylille. ;D

   Terkkuja sinne ja haukku-Ossille suukkoja meidän plikoilta! <3

   Poista
 6. Istuin muutaman taloyhtiön ihmisen kanssa yhteisellä pihalla kahvilla juhannusaattona. Joku käveli meidän kämpän ohi ja Nelli alkoi haukkua. Pyörin siinä istuimella nolona ja sanoin ääneen että pitääköhän mun tästä lähteä sisälle. KAIKKI sanoivat että älä viitsi, kohta se lopettaa ja eihän tuollainen häiritse. No sehän loppui hetken päästä. Onneksi taloyhtiössa on melkein joka toisessa asunnossa koira...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tuon tunteen, kun nolottaa oman koiran räksyttäminen. Ja luulenpa, että siihen tosiaan aika usein tulee ylireagoitua. Ihan kun koiran pitäisi olla täysin haukkumaton. Kivan kuuloinen naapurusto teillä siellä - ihan mahtava homma! :)))

   Poista
 7. Ehdin töissä vilaista bloglovinista, että täällä on uusi postaus, mutten ehtinyt lukea tekstiä. Mietin pääni puhki mitä otsikko voi tarkoittaa, mutten osannut odottaa tälläistä. Kaikkea ne keksii, tulee vähän mieleen ostos-tv:n todella toimivat ihmeratkaisut! :) Olin saikulla tällä viikolla ja ehdin katsoa sitäkin, tiesitko että siellä myydään nykyään puutarhaletkuja?! Voi kultaista 90-lukua kun siellä oli vain kuntoilulaitteita ja keittiöjuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, juu, saattoi noin äkkiseltään kuulostaa melko mielenkiintoiselta tuo otsikko! :D

   Juu, kieltämättä tuo pönttö on IHAN "ostos-tv-kamaa" ! :D En ole muuten vuosiin nähnyt ostos-tv:stä kuin joskus ihan satunnaisesti pieniä pätkiä. Niiden perusteella olen luullut, että siellä on menossa ne samat "mahalaudat" yms., mutta vaan "sadannen" kerran paranneltuina versioina. ;D

   Poista
 8. kun luin tuon tuotekuvauksen omin ihan että jesh, tollanen meille, mutta sitten kun kuulin Rillan reaktiot, niin tulinkin aivan toisiin aatoksiin. Pelottaa edes ajatella miten meidän koirat reagoisi:-P...
  Njaa ei täällä maalla, keskellä metsää edes kyllä 'pieni' kimitys haittaa..

  Mutta kiva että tuli taas postaus, ja että Rilla on (jälleen?) 'ehjä':-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä - siksipä minäkin olin IHAN innoissani. Mielessäni karsin tuon laitteen avulla koirien turhan haukkumisen niin, että oppisivat hyvin nopeasti yhdistämään laitteen siihen, että kun se on mukana ei pihalla sovi haukkua. Ja ilman laitetta olisivat niin kuin ennenkin. No, ei menny _ihan_ niin kuin suunnittelin.. :D:D

   Jos asutte kunnolla maalla, niin anna vaan koirien räksyttää. Vaikka tiedän kyllä hyvin, miten ärsyttävää se voi olla ihan omaankin korvaan.

   Juu, *ehjä* on TOSI hyvä, verrattuna siihen rikkinäiseen. Se OLI gaameeta!! :/

   Poista
 9. Sellanen linnunpönttö sitten :) Kaikkea sitä.

  Meillä on molemmat tytsyt aika ahkeria haukkujia, kun sille päälle sattuvat. Viivi onneksi uskoo kieltoa hyvin. Vilppu sen sijaan ei oikein pysty pidättelemään itseään. Itse en kovin kauaa jaksa turhan räksötystä kuunnella, joten haukkuvat yksilöt saavat passituksen sisätiloihin, jos käskyt menee kuuroille korville. Eli näillä on pärjätty ja tuon kertomasi perusteella pärjätään jatkossakin.

  Aurinkoista syksyä. Syksyn tullen ehtii taas kommentoidakin kirjoituksiin enemmän :)

  T:Anna, Viivin ja Vilpun mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Aikamoinen pönttö!! ;D

   Oih, kuuliainen Viivi ja vallaton Vilppu - ihan ovat kuin meitin likat, kuin kaksi marjaa - mustikka ja puolukka. :D:D

   Kiitos ja samoin sinne sekä tytöille paaaaljon suukkoja! <3

   Poista
 10. Heippa, Riltsu ja Peppis!

  Nyt toi teiän mamin toiminta on jo ihan holtitonta! Me ehotetaan et kirjotatte Joulupukille ja kysytte, et voisko se tuoda teille jouluks KUULOSUOJAIMET. Johan toi on ihan järkyttävää! Siis lähinnä Rillan kannalta, jos ei se sua, Peppis, niin haitannu.

  Me haukutaan välillä pihalla.

  Yleensä me ollaan kyllä pihalla lähinnä aamupäivisin, koska mami lähtee töihinsä vasta puoleks päiväks tai jotain. Niin, siks me voidaan olla sillon ulkona kun melkein kaikki normaalit ihmiset on töissä tai koulussa. Mamilla ei oo normaalien ihmisten työajat. Eikä se muutenkaan oo normaali... nytkin se on ollu epänormaali jo pari viikkoo kun sen kesäloma loppu ja se on joutunu kirjottelemaan uutta materiaalia soitettavaks sen oppilaille. Se on ollu aika kireenä ja hyytyny, ja nytkin se on pipinä. Luuseri!

  Me ollaan saatu haukkuu vähän enemmän sen jälkeen kun tossa naapurissa kävi ne murtovarkaat. Mami tulee kattomaan vasta kun ollaan muutaman kerran kiljastu, et mitä tapahtuu, ja sit se yleensä sanoo et pitäis lopettaa, eikä lämpimikseen kuulemma sais haukkuu. Ja jos joku tulee hortoilemaan tohon kirvesvarsitielle, niin sitä me saadaan haukkuu aina... siis siks kun se ei oo yleinen tie, eikä mami tykkää et siihen tullaan kyyläämään meiän ja naapurin taloja. Mistä sitä tietää millä asioilla ne oikeen kulkee!

  Toivottavasti meille ei tuu tota pönttöö!

  Meillä on muuten TAAS ollu punkkeja. Keväällä oli ihan älyttömän paljon niitä iljetyksiä. Keskikesällä oli joteskin hiljasempaa ja nyt on taas ollu pari viikkoo hirvee hyökkäys. Ehkä ne joteskin aktivoituu ennen syksyä. Mami on jo ihan hyytyny punkkitarkastuksiin. Joskus se laski ihan marttyyrina et kuinka monta tuntii se on punkkitarkastanu meitä tänä kesänä ja tulokseks tuli ihan järkyttävän monta tuntia, kun joka ilta homma kestää 1 1/2 tuntii. Joskus se meinaa nukahtaa istualleen Merin tarkin aikana, kun Meri on aina viimenen.

  Se ei oo vieläkään saanu kirjotettua sitä meiän matkakertomusta. Onpa laiska nainen!

  Vielä muuten lisäonnittelut kaikista sun näytelmäjutuista, Riltsu! Ja Peppis, sulle siitä ettet yhtään pelästyny sitä pönttöö!

  t. 3 shelttiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi tytöt!!

   Juu, peltorit tarttis saada asap kahdelle kaltoin kohdellulle karvapöksylle. On tää meno täällä sen verran gaameeta taas. ;D

   Hitsin vitsit sitä teitin toimeliasta mamia.. On musiikin kirjottamista ja l o p u t o n t a punkkisyyniä, huoh. I feel her. <3 Kai sitä ny vähemmästikin hyytyy ja kiristyy. Ja sitten, jos te likat vielä vähän louskutatte niitä leukojanne vähän liikaa joskus siellä pihalla, niin saattaapi vaikka mamin ämpäri kuohua yli äyräiden. Jotta olkaapas nyt oikein empaattisia ja sulosia siellä, jookos, kookos. ;)

   Juu, hiRRveesti on nyt noissa eri medioissa toitotettu syksyn olevan kevään ohella erityisen vilkasta punkkiaikaa. Yöks ja blaah! :S

   Kiitos ja sinne kans terkkui kovasti! <3

   Poista
 11. Ostin joskus sitruunapannan ja kun Ansku haukkui, Ella sattui olemaan vieressä ja sama reaktio. Ella oli se joka säikähti ja ryntäsi sisään pelokkaan ja vältteli anskua vaikkei pantaa enää ollutkaan :( kaulassa- panta on ollut nyt lainassa ja kierrossa siitä saakka. Tuolla nuo louskottaa, ärsyttävää se on, mutta aikamoinen haukkuketju meillä naapurustossa onkin. Ei noita saa hiljaiseksi jos siellä täällä joku aina haukahtaa tai hevoset menee tiellä tms. Rapsuaj Rillalle ja muille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli edellisellä kaksikolla käytössä sitruunapannat vähän aikaa edellisessä kodissa. Koirat oppivat tosi nopeasti, että pannat päällä ei kannata haukkua. Eivät sinänsä pelänneet pantoja, mutta olivat haukkumatta. Siinä tilanteessa toimivat siis hyvin. Niin ne ovat (tietysti) erilaisia keskenään nuo karvapöksyt.

   Kiitos ja sinne myös rapsuja tytöille! <3

   Poista
 12. Me asutaan rivarissa, ja meillä on yläkerrassa parveke, jossa pojat tykkää hengailla. Meillä on sääntö, että haukkuva koira joutuu sisälle. Luru on ymmärtänyt asian hyvin, eikä hauku parvekkeella, Mökö taas... No, se haukkuu partsilla ja säntää sitten sisään odottamaan että mitä tapahtuu... Joutuu tietysti jäämään sisälle, mutta ei osaa yhdistää, että jos olisi hiljaa, saisi ottaa aurinkoa ja hengailla raittiissa ilmassa minkä sielu sietää... Murjottaa sitten väärin kohdeltuna nurkassa. Ihan ei vissiin yhdisty piuhat :D

  Terkuin,
  Maaria, Mökö ja Luru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsin vitsit, Luru kuulostaapi vähän Rillalta ja Mökö sitten taas "pikkuisen" kovapäisemmältä Pepiltä, hihhihhihhih! ;D

   Terkkuja sinne myös ja karvakorville rapsuja!

   Poista
 13. Meillä on tosiaan se sisäkäyttöön tarkoitettu vekotin. Ja molemmat koirat ovat ehjiä ;))
  Laite tuntuu toimivan normaaliin haukkuun, mutta ei sitten enää kun on täysi paniikki päällä. Nauhuri paljasti, että Arttu oli ulvahdellut puolisen tuntia, vaikka laite oli päällä. Ehkä se keksi sellaisen luikahduksen, jota laite ei rekisteröi, sitähän en voi olla todistamassa.

  Eka kerralla kävi samoin, koirien haukku katkesi "kesken tavun". Myöhemmin haukku ei ole loppunut ihan niin nopeasti. Basse jää joskus marmattamaan, kun on joutunut jäämään toiseksi vinkuvalle laitteelle :)

  Arttu on muutenkin "aikuistunut" ihan lyhyessä ajassa, kai siihen kuuluu haukkumisen väheneminenkin. Mutta kun Arttu haukkuu, sitä on melko mahdotonta lopettaa. Yksi toimiva keino on kutsua koira luokse. Ei toimi ihan heti, mutta lyhentää kerrostalossa tuskan tunnetta, kun koira aukoo kitarisojaan ja kello lähestyy puolta yötä... Leikkiessä on pakko joskus haukkua, ja jos emäntä tulee kotiin puolen yön aikaan, silloin otetaan matsi ja äänen kanssa ;)

  Elämä äänilaitteen kanssa on parempaa kuin ilman, mutta ei se ihmeisiin pysty. Ainakaan mäyräkoirilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että molemmat pojat on ehjiä! <3

   Juu, varmaankaan laite ei aktivoidu kaikista äänistä, joten hyvinkin koira voi oppia ulahtelemaan juuri sopivalla tavalla.

   Sepä se, eihän kaikkea haukkumista pysty eikä tietty tarvitsekaan karsia pois. Joskus vaan olis tosi mukavaa, jos voisi vähän paremmin säädellä sitä. Ehkäpä vielä uskaltaudun antamaan pöntölle toisen mahdollisuuden.. (tai sitten en ;)) Hyvä, jos teillä laitteesta kuitenkin on apua!

   Terkkuja sinne kovasti ja nerokkaalle kaksikolle suukkoja! <3

   Poista
 14. mitä sitten jos koira pihalla ja muuallakin osaa käyttäytyä aivan loistavasti, haukkuu harvakseltaan, mutta autossa haukkuu joka he#¤&in postilaatikon ja roskapöntön? Yritetty vaikka mitä, ja nyt kyllä alkaa olla lastenkin tärykalvot soikiana kun koiraa autossa aika useasti kuskataan. automatkoille voisi kyllä kokeilla tuota ultraäänisydeemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiva, kun kommentoi! Vaikka aihe ei olekaan kiva.. Ihan varmasti menee hermot ja kuulo, jos koira autossa haukkuu noin paljon. :/ Meillähän Peppi mäyräkoira on tosi äänekäs autoilija, EI juurikaan hauku, mutta inisee, ulisee ja vinkuu. Siinä meinaa myös mennä hermot ihan totaalisesti.

   Meillä oli edellisen koirakaksikon kanssa rivarikodissa käytössä sitruunapannat. Ne euttoivat tehokkaasti haukkumiseen. Koirat oppivat systeemin tosi nopeasti. Pantoja on myös ultraäänellä toimivia. Ehkä teillä voisi kokeilla jotain haukunestopantaa autoillessa? Tai sitten hankkia kaikille ihmisille peltorit.. ;)

   Poista

Kiitos kommentista! Ü