maanantai 26. elokuuta 2013

Näytelmä nro. 5


Lauantaina oltiin meidän osalta kesän viimeisessä koiranäyttelyssä. Se oli vuotuinen terriereiden oma ryhmänäyttely, Terri-Eri, Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa. Sää suosi meitä jälleen kerran ja oli tapahtumarikas ja kiva päivä.
Ihanan trimmaajamme Sinin kaksoissisko Suvi oli myös mukana oman amstaffinsa Rutun (Hot Guy Rosenrott) kanssa. Ruttu oli ihan ensimmäisessä näyttelyssään ja sai ERIn sekä oli luokkansa neljäs. Onnea vielä sekä Suville että suloiselle Rutulle! 


(Vähän of topic ehkä, mutta sain pitää hetken Ruttua remmissä ja voin kertoa, että tuntui kyllä aika erilaiselta kuin westie tai kääpiömäykky. Vähän kun olis kasvanut munat meikäläiselle tjtn. :D)Suvi ja Ruttu viimeisenä oikeallaSitten saimme mieluisan vieraan, nimittäin Ossin äippä Marja-Leena innostui vihjailuistani ja pistäytyi meitä moikkaamassa. Olipas mukavaa nähdä Marja-Leena ihan livenä. Kiitos vielä, että tulit! Muistaako kukaan muuten tuota kuvassa näkyvää koirakassia? Täällä pähkäilin sille käyttötarkoitusta. No, siitähän tuli ihan täydellinen näyttelykassi. Vai mitä tykkäätte?Marja-Leenan kanssa tuli juteltua vähän enemmänkin tuosta westien laittamisesta näyttelyä varten. Minä en vieläkään ole mikään asiantuntija, mutta onneksi Sini ja Suvi auttoivat. Westillä pitää ensinnäkin olla tietynlainen perustrimmaus tehtynä. Näyttelyaamuna koira pestään ja turkki föönataan harjan avulla suoraksi. Valkoisille koirille on muuten olemassa ihan omat turkin väriä korostavat shampoot ja muut hoitotuotteet. Hyvä valikoima mm. turkinhoitojuttuja löytyy ainakin täältä ja näyttelypaikoilla on myös usein eri firmojen kojuja, joissa myydään monenlaista koiratarviketta.

Oman kokemukseni mukaan vasta sitten näyttelypaikalla westien turkki tupeerataan (vai oliko se tussuttamista M-L ? ;D) ihan takkuun päästä, mahan alta ja jaloista. Sillä tavalla mm. päästä tulee sellainen, omaan makuuni aika luonnottoman, pallomainen ja jalkoihin saadaan muhkeat pussihousut.
Juuri ennen kehään menoa tupeeraukset harjataan auki ja näin lopullinen kehälook on valmis.
Kilteille kampaamoasiakkaille annetaan palkkioksi tietysti tikkari taskussa hyvin muhinutta kuivalihaa.
Ja sitten ei kun kehään -
Rilla viipotti menemään taas ihanan reippaasti ja iloisesti Sinin ja Rillan keskinäistä kemiaa on todella ilo seurata!

Tuomarina toimi venäläinen Lyudmila Tchistiakova.
Hän arvosteli kuuleman mukaan ainakin kaikkien narttujen trimmausta aika kovin sanoin. Eräälle esittäjälle tuomari oli tokaissut seuraavaa: "why do you groom this lovely bitch like shit?" Tästä huomaa taas, että tämä on todellakin arvostelulaji ja jokaisella tuomarilla on luonnollisesti oma kauneusihanteensa.
Rilla sai laatuarvosanaksi ERIn ja oli luokkansa kolmas. Saatiin myös SA, joka oli tosi hieno saavutus!
Tuomarin sanallinen arvio Rillasta menee näin:


Typical female. Nice type, correct size. Lovely feminine head. Dark pigmentation of skin. Strong beautiful neck. The body could be more compact. Correct angulation in front but could be better behind. Good coat but needs better grooming on the legs and on the stomach.

(Sama vapaasti suomennettuna: Tyypillinen narttu. Kivan mallinen, oikean kokoinen. Ihastuttava naisellinen pää. Tumma pigmentti. Vahva, kaunis kaula. Runko voisi olla tiiviimpi. Oikeanlaiset kulmaukset edessä, mutta voisivat olla paremmat takana. Hyvä turkki, mutta jalat ja vatsan(alunen) kaipaavat parempaa trimmausta.)
SA:n johdosta Rilla jatkoi vielä kilpailua seuraavassa kehässä, jossa menestystä ei kuitenkaan herunut.

Meidän silmissä Rilla oli tietenkin taas kaikkein paras ja kaunein!
Oli tosi mielenkiintoista kokea tällainen iso terrierinäyttely! Laskin näyttelyluettelosta, että ilmoittautuneita oli 34:stä eri rodusta. FCIn hyväksymiä terrierirotuja on 34 eli kaikki versiot olivat edustettuina, wau!


~~~


Nyt on postailtu niin paljon juttuja Rillasta, että seuraavaksi on kyllä Pepin vuoro. Muutenhan tämä touhu menee ihan mahottomaksi. Nih.

Mukavaa viikkoa kaikille! Ü


16 kommenttia:

 1. Sepäs on mennyt hyvin, Onnea! :)

  VastaaPoista
 2. Rilla-rinsessalle isot onnittelut näyttelymenestyksistä. Ja, kyllä, nyt pitää seuraavaksi tulla Peppi Peppiinosta oma spesiaali postaus: Miten on Pepin kesä mennyt? Onko haukkumista riittänyt? Onko saanut herkkuja? Vieläkö sylissä on kiva pötkötellä? :):):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   KYLLÄ! Blogin toinen PÄÄtähti on ollut ihan paitsiossa, vaikka ei ole ollut tarkoitus. Seuraava postaus omistetaan Pepille, I promise!

   Terkkuja sinne! <3

   Poista
 3. Onnea hienosta arvostelusta jälleen :) Meillä taitaa olla ikävä kyllä Sofin kanssa nuo näytelmät taaksejäänyt homma. Kun katselee noita kuvia, niin näköjään aina vaan samat naamat niissä pyörii. Vaikka itse pidänkin näyttelyissä käymisestä (pienissä määrin), niin on tuo kyllä niin mielivaltainen harrastus että joskus ottaa päähän xD

  Mutta Rilla on ERIttäin kaunis kuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ou nou, se Sofin kaihi on kyllä kerrassaan kurja juttu, olen tosi pahoillani! :(

   Juu, t o d e l l a k i n samat naamat kiertää kehiä. Puhuttiin kotimatkalla autossa miehen ja trimmaajan kanssa aiheesta ja todettiin kaikki, että meille sopii tällainen omassa mukavassa porukassa muutamissa lähellä järjestettävissä näyttelyissä käyminen. Heti, jos liikaa alkaa seuraamaan muita kehän laidalla touhuavia porukoita, niin rupeaa ahdistamaan.. Aikamoisen kilpailuviettistä "teinmeininkiä" välillä, you know. ;D

   Kiitos kehuista ja terkkuja sinne kovasti! <3

   Poista
 4. Hianosti meni sun näytelmäs, Rilla. Onnee kovasti. Mut ollaan Pepin kanssa samoilla linjoilla, joten pankaapas välillä mäyräkoirakauneutta framille. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! :)

   Todellakin olis Pepin vuoro päästä kuviin ja kertomuksiin! Gaameeta syrjintää tämmönen. Korjaamme tilaneen asap! ;D

   Poista
 5. Ai 34 niitä rotuja olikin. Minä laskin kanssa pikalaskuna silloin lauantai-iltana myöhään ja pääsin 31, eli laskin väärin:). Teitä oli niin kiva nähdä ja sää oli ihana ja Rilla kaunis. Ehdottomasti kaunein!! Minun mielestäni se edellisen näytelmän "elegantti kaula" oli hienompi ilmaisu, kuin vahva, kaunis kaula. No hiaaano suoritus joka tapauksessa. Ossi lähettää molemmille kaunottarille pusuja. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kyllä munkin piti laskea pariin otteeseen, kun välillä sain 35 tai 33. :D

   Sää oli kyllä aivan ihana ja on jotenkin tosi mukavaa saada "kasvot" blogikamuille. :)))

   Juu, se "elegantti kaula" oli kyllä fiinisti sanottu! Tämän tuomarin englanti oli enemmän sellaista perussanastotasoa, joten siinä mielessä tuo arvostelu on ihan looginen. ;)

   Kiitos ja tyttöset laittaa Ossille takas mojomat moiskut - *smak* <3

   Poista
 6. Voi hitsi ku sää olet hiano Rilla. Ja oikee rokkityttö. Siiis tup....sut...eiku sotketaa ja harjataa. Tai mite ny oli. Mut hiano tukka kumminki tuli. Sul on ny valla ollu näit missikisoi.
  Me kyl tiäretää et sää olet tosi kaunis muutonki, mut mitä xitä kauneuttans peittelemää ku sitä kerra on.

  Mää sit orottelenki miälenkiinnol, et ruppeek niit sulhassii siäl käymää tarjol. Et jos vaik Rillanterei pyäräyttäsit.
  Terkkui vaa sinne toivoo Essi

  PS. Ajattele, noi Kerpsukka ja Hömelö o viäläki vaa tääl. äiti sanos et kyl siihe viäl menee jokuki aika ennenkö ne pääsee kottiis. Mää vaa sanon kyl et huhuhhh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun, meikäläiselle on tarttunut käyttöön sellanen nolo sana kun "tussuttaa", abua ja kääk!! :D:D Marja-Leena sitten kuunteli pää kallellaan, kun meitsi ihan pokkana selittää, "että ensiks sitä turkkia tussutetaan takkuun". Niin joo, tupeeraamistahan se vissiin oikeesti on, uups.. :D:D

   Juu, sitä minäkin odotan ja lähinnä kauhunsekaisin tuntein, jotta meinataanko me tosiaan edetä sen pentuajatuksen kanassa, abua!! Mamman pieni Lilla. <3

   Sinne myös paaaaljon terkkuja - puss&kram! <3

   PS. Hitsi joo, meinaaks ne kax nyt ihan vallata Essi SUN kodin ja SUN ihmiset, blaah.. Mut toisaalta, sitten kun ne viimein tajuu lähtee omaan kotiinsa, niin sulla koittaa oikeet kis.. eiku siis rapsoninpäivät! :)))

   Poista
 7. Onnee Rilla!

  Ja kiva kuulla välillä Pepistäki<3

  mylifedoglife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Hieno saavutus, onneksi olkoon ihanalle Rillalle ja kotijoukoille! :) <3

  Kyllä se on monesti vähän hankalaa noissa näytelmissä, kun koskaan ei tiedä, että millainen päivä tuomarilla on, millainen itsellä, miten koirat...ja sitten siihen päälle vielä arvostelut ;) Tosiaan, kauneus on katsojan silmissä, mutta kun se tuomari arvottaa koiran rotuihannetta vastaan, omia mieltymyksiään vastaan ja sitten vielä toisia kilpailijoita vastaan, niin välillä on suorainainen ihme jos sieltä edes joku nousee voittajaksi :D Ja onhan niitä kisoja, ettei mikään koira kelpaa!

  Rillan kauneudesta voidaan kuitenkin olla yhtä mieltä kaikki, supersuloinen ja näyttävähän tuo neiti on :) Hienosti pärjätty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Hyvin kiteytetty, jälleen kerran! Juuri noinhan se on. Tällä kertaa meitä vastassa oli todellisia menestyjiä ja konkareita, joten hienosti pärjättiin se(kin) huomioiden. Tässä näyttelyssä tajusin, että Rillan runko on tosiaan aika pitkä verrattuna moneen näyttelykehissä menestyneeseen westiin. Tämä tuomari mainitsi sen arvostelussa: "the body could be more compact." (Ja on varmaan/ehkä maininnut muutkin. Minulla on jotain hamhotusvaikeuksia mm. näiden mittasuhteiden osalta, joten hoksaan tämmöiset aina "pikkuisen" viiveellä. ;D)

   Omaa silmääni Rillan muoto sitten taas miellyttää juuri tuon rungon pituuden takia. Se tekee hänestä jotenkin ketterämmin ja kauniimmin liikkuvan. Sellainen lyhytrunkoinen westie kun on aika "patukka" liikeissään. Toki ymmärrän, että rotumääritelmää Rilla ei siltä osin vastaa, mutta siis itse pidän siitä. Makuasioita.

   Kiitos vielä kannustuksesta ja terkkuja sinne teidän porukalle kovasti! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü