perjantai 28. syyskuuta 2012

Pizzaperjantai ☺

Viime viikonloppuna meillä syötiin pizzaa. Lintsasin pohjan suhteen ja ostin valmispohjat. Sara Leen Pizza Kit on minulle tuttu vuosien takaa Amerikasta ja iloitsin kovasti, kun se taannoin rantautui Suomeen. Pizza kitissä on tuore pizzapohja ja ihan ok tomaattikastike. Eli hyvinkin kotikutoista pizzaa saa tehtyä tosi pienellä vaivalla. Tällä kertaa tein kaksi pellillistä sellaisilla meille ehkä kaikkein tavallisimmilla täytteillä.

(Olen muuten postannut pizzasta ennekin ja ko. postauksesta *klik* löytyy hyvä ohje pizzapohjalle sekä linkki tomaattikastikereseptiin, jos haluat tehdä myös ne itse.)


Fetapizza:
(pellillinen)

- Sara Lee Pizza Kit
- (puna)sipuli
- (suippo)paprika
- rasiallinen pikkutomaatteja tai muutama perus tomaatti
- n. 200 g fetaa (vai mitä lie salaattijuustoa onkaan)
- puoli purkkia oliiveja (esim. kivettömiä kalamata)
- juustoraastetta




1. Laita uuni kuumenemaan 200°:een.

2. Kuori ja siivuta sipuli. Jos haluat sipulista miedomman makuista, kuullota viipaleita hetki pannulla tilkassa oliiviöljyä. Voit halutessasi maustaa sipulit esim. balsamicolla, sokerilla, suolalla ja/tai mustapippurilla.




3. Levitä pizzapohja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jos käytät Sara Leen pohjaa, voit halutessasi venyttää käsin tai kaulita pohjaa hiukan suuremmaksi niin, että se peittää koko pellin.




4. Levitä tomaattikastike pohjan päälle reunoja myöten.





5. Juustoraasteen suhteen taitaa vallita kaksi koulukuntaa. Toiset laittavat juustoraasteen heti tomaaattikastikkeen jälkeen ja toiset taas ihan viimeiseksi muiden täytteiden päälle. No, minä noudatan molempia tapoja. Laitan osan juustoraasteesta tomaattikastikkeen päälle, koska se auttaa mielestäni pitämään täytteet pohjassa kiinni. Silti lisään juustoraastetta myös pizzan pinnalle, koska a) tottakai pinnalla pitää olla juustoa ja b) juustoahan ei voi koskaan olla liikaa. ;)

6. Levitä seuraavaksi pohjan päälle sipuliviipaleet (joko paistetut tai raa'at). 

7. Lisää sitten kuutioitu feta, oliivit, kuutioitu paprika ja puolitetut pikkutomaatit. Päälle vielä kerros juustoraastetta niin halutessasi. 




8. Paista pizzaa n. 10 - 15 min tai kunnes pinta on saanut hyvän värin.





Tonnikalapizza:
(pellillinen)

- Sara Lee Pizza Kit
- 2 purkkia tonnikalaa
- 150 - 200 g katkarapuja
- pieni purkki kapriksia
- purkki ananaspaloja
- n. 100 g sinihomejuustoa
- juustoraastetta




1. Tee kohdat 1, 3, 4 ja 5 kuten yllä.

2. Valuta tonnikalapurkeista ylimääräinen neste pois ja levitä tonnikalaa tasaisesti pizzapohjan päälle.

3. Valuta sulatetut katkaravut sekä kaprikset ja ananaspalat ja lisää tonnikalan päälle.

4. Murustele sinihomejuusto ja ripottele pizzalle. Lisää pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta.




5. Paista 200°:ssa n. 10 - 15 min tai kunnes pinta on saanut hyvän värin.




6. Tarjoa pizzat vaikkapa rucolasalaatin kanssa.





~~~


Sain vihdoin muokattua blogin asetuksia niin, että ketjukommentointi onnistuu. Minulla oli aikaisemmin joku niin vanha blogipohja, että sen asetuksissa toimi vain se perinteinen kommentointityyli. Jouduin muokkaamaan blogipohjaa aika paljon, joten vinkatkaa kommenttiboksissa, jos blogi näkyy nyt teidän koneella jotenkin huonosti. Yritän muovata säätöjä sitten sen mukaan.


Loppuun vielä terkkuja tytöiltä!





18 kommenttia:

  1. Ainaskin meidän kommentointi onnistui ihan nappiin tossa uudessa jutussa... paitsi et mami luuli eksyneensä kun se näytti niin erilaiselta :-)

    Viikonlopputerkut!

    t. 3 shelttiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että toimii! Oon haaveillut tästä "ketjukommntointijutskasta" jo pitkään, mutta munlaisella "tietsikkaurpolla" kesti aika kauan hiffata, miten tän sai laitettua. :D

      Rapsuja sinne tytsille! <3

      Poista
  2. Jess, ei punajuurta :)

    Ilmat ovat viilenneet ja leivinuunin lämmitysaika on käsillä. Tämä tietää meilläkin pizzapäiviä!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! ;D

      Pizzaa leivinuunista, sen täytyy olla ihan yli hyvää - NAM!

      Kiitos samoin ja Ollipollille rapsuja! <3

      Poista
  3. Pizzaa tekisi täälläkin mieli... :)

    VastaaPoista
  4. Kiva saada taas pizzainspiraatioita! Pizza on tuttu ja rakas herkku. Njam. Tomaattikastikkeeksi laitan aina kuorittuja, survottuja tomaatteja, säilyketölkistä siis. Olen pitänyt sitä aina ainoana oikeaoppisena kastikkeena. Sitä ei edes tarvitse maustaa millään, koska maku tulee niistä muista pizzanpäällysteistä.
    Oikeaoppisuutta on monenlaista, tietty, mutta tämä oli erään eteläitaliaisen kylän tapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin taitaa oikeaoppista olla tässä pizza-asiassakin kenellä mikäkin. Pääasia tietysti, että kukin tekee sellaista, mistä itse tykkää. :)

      Poista
  5. Aah, pizzaperjantai ;) Kyllä pizza on aina pizza, oli se sitten tehty omalle tai valmiille pohjalle. Meillä tehdään samalla vaivalla yleensä useita pitsoja jokaiselle, kaikilla kun on vähän omanlaisensa maku. Joskus saattaa jäädä vähän pakkaseen laitettavaakin. Mun pitsasta löytyy yleensä aina herkkusieniä ja aurajuustoa. Lihana toimii kinkku, tonnikala, kebabliha ja/tai jauheliha. Persikkaakin tykkään joskus laittaa. Mut mä oon ihan tykkänään unohtanut noi fetakuutiot ja pikkutomaatit. Kiitti kun muistutit.
    Nyt rupes kyllä tekeen pizzaa mieli!

    Letkeetä viikonloppua sinnekin ja muiskuja tytsyille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itsetehty pizzapohja on vielä parempi kun toi Sara Lee, mutta sillä voi vähän oikaista, jos laiskottaa. ;D

      Mäkin teen yleensä aina kerralla pari pellillistä pizzaa, mutta näin kahden ihmisen taloudessa sitä saa sitten syödä kyllä aika monta päivää putkeen, ellei just laita osaa pakkaseen. Toisaalta, pizzanhimo tokenee kyllä hyvin. Meillä on tänään salaattiperjantai. ;D

      Terkkuja sinne ja rapsuja Elli-Mellille! <3

      Poista
  6. Nami pitsaa! Se maistuis kyllä aina :P Tän perjantain menun ratkaisi ovelle ilmestynyt kassi suppilovahveroita aamulla! :)

    Mun näytöllä on näkynyt pari päivää vähän liian leveänä tää sun blogi. Ei sillä etten sais luettua, mutta aiemmin oli mukavampi. Voi kyllä hyvinkin olla, että olen itsekin "asentanut" täällä jotain, mutta muut blogit näkyy kuten ennenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nami, suppilovahveroita! Mitä teit niistä?

      Hyvä, kun sanoit tosta leveydestä, tota nimittäin pelkäsinkin. Se mun aikaisempi blogipohja oli joku sellanen, jonka luvattiin automaattisesti mukautuvan erikokoisille näytöille, mutta siihen ei tosiaan sitten saanu tätä ketjukommentointijutskaa.

      Yritin nyt muuttaa vähän noita leveyksiä. Auttoko se sulla? Auttoko tarpeeksi? Kiitos, jos jaksat vielä vastata tähän. Haluaisin onnistua noissa säädöissä. :)

      Poista
    2. Tein kattilallisen keittoa ja loput vain paistoin. Ensi viikolla tulee kuulemma lisää, ja mukana uusi ruokaohje :)

      Kyllä tämä taitaa hieman kapeampi jo olla tai sitten jo totuinkin uuteen näkymään :D Oikean sivupalkin tiedot on osittain piilossa, mutta teksti näkyy oikein mukavasti.

      Poista
    3. Nam, suppiskeittoa! :P

      Jauhan vielä blogin säädöistä - sori, sori.. Muokkasin leveyksiä vähän lisää. Auttoiko sulla yhtään?

      Poista
    4. Silloin aluksi muutoksen jälkeen tämä näkyi hurjan leveänä mulle. Nyt näkyy oikein hyvin. Oikealta sivulta on vielä ehkä vajaa pari senttiä tekstiä piilossa.

      Poista
    5. No hyvä, jos on jo ihan ok. :)

      Mua vähän ärsytti vaíhtaa se muuten niin hyvä blogipohja pois, mutta tää kommentointisysteemi on kyllä hyvä. Paljon parempi kun se vanha.

      Poista
  7. Ai että, kun alkoi tehdä mieli pizzaa. Mistähän se johtuu? Ehkä meilläkin voisi olla vaikka ensi perjantai pizzaerjantai. Enpä ole mitään pizzaherkkua tehnytkään aikoihin. Itse asiassa mieheni tekee paljon paremman pizzapohjan kuin minä, mutta hän tekee vähän sellaisen pullamaisen sen pohjan. Sellaisen höttöisen... No ensi viikolla:) Kaunista viikonloppua M-L ja Ossilta tytsyille suukkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta pidätte ens viikolla pizzaperjantain. :P Hauskaa, että teillä mieskin kokkailee. Meillä ei tod., vaikka viikonloppuisin hän tekee kyllä yleensä aina aamupalan ja se on ihanaa luksusta. Tosin, mähän kyllä tykkään laittaa ruokaa, joten oon ihan tyytyväinen tähän meidän työnjakoon. Mutta on varmaan kivaa laittaa ruokaa myös yhdessä. :)

      Rentouttavaa viikonlopun jatkoa sinne ja Ossi-komistukselle rapsuja! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü