maanantai 27. kesäkuuta 2011

Rosan elämää


Tiedättehän sellaisen sanonnan, että koira ja omistaja muistuttavat toisiaan? Ulkonäöstä en tiedä, vaikka blondeja molemmat ollaankin, mutta Rosa-mummu (14,5 v) on kyllä ihan samanlainen laiska nautiskelija kuin emäntänsä! ;)
Päiväunia voi ottaa vaikka kuinka monet, kunhan alusta on vaan sopivan pemmeä.
Rosa nukkui ennen yönsä AINA sängyssä ja juuri siinä asennossa kun HÄN halusi. Viime syksynä kävi kuitenkin niin onnettomasti, että Rosalta katkesi toisen takajalan polven eturistiside, joka jouduttiin leikkauksella korjaamaan. Ja vaikka jalka paranikin tosi hyvin, niin jalkavamma yhdistettynä siihen, että Rosa ei näe, on huono yhtälö sängyssä nukkumiselle. Ongelman ratkaisin laittamalla isohkon patjan lattialle sänkyni viereen ja siihen päälle pehmoisia peittoja. Rosa oppikin tosi nopeasti nukkumaan uudessa paikassa, joten peti onnistui ilmeisen hyvin! 
Tein tarkoituksella paikasta sen verran ison, että ei haittaa, vaikka joku kaverikin siihen eksyy luuta työstämään.

Lenkkeilystä Rosan kanssa on luovuttu pikku hiljaa. Omalla pihalla Rosa toki köpittelee edelleen päivittäin.

Meillä etupihan terassille on harmillisen korkea porras, josta Rosa kyllä uskaltaa hypätä alas, mutta ei pääse enää ylös. Tämä ongelma ratkaistiin tekemällä 'invaramppi'. Joo-o, Rosalle rakennettiin oma luiska, jota pitkin hän uskaltaa hyvin kulkea sekä ylös että alas. ♥Perillä!

Myös uusi sukupolvi käyttää luiskaa ahkerasti monenmoiseen..


Ylimmäinen rampinvartija, Peppi, jakaa kulkulupia. Rosa odottaa kiltisti vuoroaan. ;)
Kulkulupien jakajalle taisi tulla luova tauko.. Lepäilykin onnistuu mukavasti rampin päällä!

Takapihalle Rosa edelleen kannetaan portaita sekä alas että ylös.


"Hei, voisko joku tulla auttamaan portaissa ASAP!!"

  Tosin hän on viime viikkoina oppinut itse kiertämään takapihalta etupihalle ja siitä sitten ramppia pitkin ylös. Ja, jos terassin ovi on kiinni, niin Rosa koputtaa ovea kyllä sujuvasti. Sen taidon hän oppi jo pienenä tyttönä mökillä. Hän on nimittäin myös erittäin älykäs! (vrt. emäntä..;D)


Onko siellä kellään muulla iäkkäämpää koiraa? Minkälaiset konstit teillä on vanhuksen kanssa käytössä?


Lokoisaa lomaa lomalaisille ja mukavaa maanantaita kaikille muillekin! Ü(Ps. Minulla on tiedossa vauhdikas viikko, joten katsotaan miten ehdin postailla - (alku)innostusta kyllä vielä piisaa!)8 kommenttia:

 1. Mainiot keinot Rosan avuksi olet keksinyt :) Varmaan Rosa on huomannut, että Oma Patja on ylellisyyttä, kun ei tarvi kärsiä muiden nukkujien liikkuvia jalkoja, vaan voi olla juurikin omassa rauhassa pötköllään.
  Ja ramppi on tosi mainio. Kuten rampin vartijakin... silmät puolitangossa sinnittelee rampilla liki unessa ;D)))

  VastaaPoista
 2. Onks Pepillä siniset silmät?!

  Rosa on soma köpöttelijä ja aivan mainio keksintö tuo luiska. Monikäyttöinen ;)

  VastaaPoista
 3. Meidän vanhin koiramme on melkein 11-vuotias chihuahua Chiquitita. Sillä ei onneksi ole vielä mitään vanhuuden ongelmia, joten mitään erityisjärjestelyjä ei vielä tarvita. Ainoa asia, mikä on muuttunut, on se, ettei se enää uskalla hypätä autoon. Hänet pitää nostaa sinne. Muutaman kerran kun hän yritti hypätä, hän on pudonnut ja sen jälkeen ei enää ole uskaltanut yrittää. Tosin jos takapenkillä olisi makkaraa, niin varmaan hyppäisi! Mutta en ole kokeillut. Muita etuisuuksia Chiquititalla on ikänsä vuoksi. Hänen ei tarvitse mennä aamupissalle muiden kanssa samaan aikaan, jos häntä ei huvita vielä herätä ja hän muutenkin saa päättää enemmän, missä on. Jos ei huvita ulkoilla, niin maatkoon olohuoneen tuolin alla pesässään :)

  VastaaPoista
 4. Nyt taisi onnistua kommentointi ohjeillasi. Outoa, sillä tätä ongelmaa ei ole tullut vastaan muissa blogeissa! Oma blogini kyllä on käyttäytynyt myös oudosti. Ihmiset eivät ole voineet aina jättää kommentteja ja muutenkin se on erilainen kuin ennen.

  Mikä tuo ihana valkoinen koira on yhdessä kuvassa Roosan kanssa?

  VastaaPoista
 5. Mai: Me ei miehen kanssa olla kumpikaan yhtään käsistämme käteviä. Mutta jopa meiltä löytyy yllättäviä taitoja, kun Rosa tarvitsee apua! :)

  Myrsky: Pepin oikeassa silmässä on sininen laikku, muuten silmät on ruskeat. Silmän laikku näkyy hyvin ainakin "Peppi harrastaa" postauksen vikassa kuvassa:

  http://kaikkielamanikoirat.blogspot.com/2011/06/peppi-harrastaa.html

  Luiska on tosiaan osoittautunut ihan hitiksi kaikkien koiruuksien mielestä! ;D

  VastaaPoista
 6. Mia: onpa kivaa "nähdä" sua täälläkin, tervetuloa! Noi bloggerin systeemit on kyllä välillä outoja.. :O

  Tarkoitatkohan valkoisella koiralla Rillaa? Hän on toinen meidän pennuista, westietyttö 8 kk ja tossa kuvassa vielä aika pieni ja trimmaamaton.;D

  Chiquititan olenkin "tavannut" blogissasi. Hän on todella suloinen ja teille varmasti hirmu rakas! Toivon, että hän saa viettää kanssanne vielä monta hyvää ja tervettä vuotta!

  Rosalla tulee varmasti aina olemaan erityinen paikka sydämessäni. Hän kun on elämäni ensimmäinen ihan ikioma koira ja todellinen unelmien täyttymys! ♥

  Ps. Tutustuitko muuten täällä jo siskontyttöni hurmaavaan chihupoika Jimiin? Tämä postaus kertoo hänestä:

  http://kaikkielamanikoirat.blogspot.com/search/label/Jimi

  VastaaPoista
 7. Ihania koiranomistajia olette, eihän siinä tarvita kuin vähän kekseliäisyyttä, niin Rosankin esteet selvitetään. Niin söpösiä kaikki, meidän äiti ei varmaan kestäisi, jos näyttäisin sille Pepin kuvan, se on aina rakastanut lyhytkarvaisia (niin kuin olen aiemminkin tainnut kertoa:)).

  T:Kaitaliina

  VastaaPoista
 8. Kaitaliina: sä oot tullu takas! Oliko kiva reissu? Mukavaa, kun tulit meitä tänne blogiin moikkaamaan, tervetuloa!

  Peppihän on itseasiassa karkkari, mutta turkki näyttää kyllä enemmän lyhkärin turkilta, ja varmaan jääkin aika lyhyeksi. Mulle on itseasiassa noussu myös lyhkärikuume, o-ou..;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü