keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Korva(amaton)

Myrskyn blogissa oli muutama päivä sitten suloinen postaus korvista ja korvaamattomuudesta. :) Samoista aiheista ajattelin nyt kertoa, kun ovat olleet taas meilläkin tapetilla, vähän toisella tapaa tosin.Rosa

Westieillä on ikävä kyllä usein allergioita ja niistä johtuen monenlaisia vaivoja. Meillä Rosa on tällä lailla juuri hyvin tyypillinen rotunsa edustaja. Ihan ensimmäiset ongelmat alkoivat jo Rosan ollessa pentu. Silloin etsittiin sopivaa ruokaa oikein urakalla, kun maha tuntui menevän sekaisin ihan kaikesta. Mahaongelmia seurasi sitten ihottuma ja toistuvat ihotulehdukset sekä myöhemmin vielä jatkuvat korvatulehdukset. Todella monet lääkärit käytiin, testit tehtiin ja konstit kokeiltiin, ennen kuin pitkin hampain suostuin aloittamaan Rosalle kortisonin tabletteina. Niin paljon kun kortisonia sinällään paheksunkin, niin täytyy sanoa, että Rosalle siitä oli vuosiksi paljon apua.


Rilla ja Rosa

Viime kesänä aloin huomata Rosassa uudenlaisia oireita: juominen ja pissaaminen lisääntyi, turkissa näkyi karvattomia laikkuja, läähättäminen oli välillä jatkuvaa ja vatsa pinkeä. Oireille löytyi selitys kortisonista. Kortisonin liiallinen määrä elimistössä (joko kortisonihoidon tai lisämunuaisen liikaerityksen seurauksena) laukaisee Cushingin oireyhtymän. Kortisonihan on stressihormoni ja, kun sitä on elimistössä liikaa, käy elimistö ikään kuin jatkuvasti ylikierroksilla. Siitä juuri johtuu esim. hengityksen, virtsaamisen ja sydämen lyötitiheyden lisääntyminen. Ainoa hoito ko. vaivaan, on saada kortisonin määrä elimistössä laskemaan mahdollisimman normaalille tasolle. Rosan kohdalla tämä tarkoitti, että kortisoni lopetettiin asteittain kokonaan.


 
Peppi ja Rosa


Cushingin oireet helpottivatkin nopeasti, mutta tilalle tulivat sitten ne vanhat tutut vihulaiset: iho ja korvat, huoh.. Viime viikolla Rosan hengitys ja muukin oleminen kiinnitti jotenkin taas erityisesti huomioni. Tiedättekö, kun koiralla ei sinänsä ole mitään selkeää vaivaa, mutta joku kuitenkin on muuttunut sen käytöksessä/olemuksessa? Tänään sitten oltiin Rosan kanssa lääkärissä ja paha korvatulehdushan siellä taas jyllää. Kahden viikon antibiotti- ja korvatippakuurit määrättiin ja lisäksi vielä kortisonisuihke iholle.  Toivon kovasti, että näillä konsteilla päästäisiin mahd. pitkälle taas eteenpäin. Millään en haluaisi lääkkeitä koirille syöttää, mutta Rosan kanssa on ollut monta kertaa pakko vain punnita vaihtoehtoja ja yrittää valita huonoista paras. :/Kolmikko (joista yksi hyvin mutainen..)

Onko kellään muulla kokemusta kortisonista tai allergisesta koirasta? Olisi mielenkiintoista kuulla teidän mietteitä!


Ja lopuksi vielä siitä korvaamattomuudesta... Voiko sitä edes sanoin kuvailla? Kertokoon tämä pieni runo tunnoistani. ♥ 


Sitä hyvää, jota olen aina toivonut,
sitä kaunista, jota olen aina halunnut,

sitä ihanaa, josta olen aina haaveillut,

olen koirassani saanut.

-Tuntematon9 kommenttia:

 1. voi niitä korvia ja korvaamattomia <3 ihana runo, tuohon on helppo yhtyä. Rosalle suukkoja ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Ihana runo, piristi kummasti päivää! :) Iloista kesää sulle ja koirillesi :)

  VastaaPoista
 3. niNni: toi runo kuvaa NIIN hyvin mun viime päivien tuntoja! Korvaamattomuutta ON ja korviakin, huoh.. Toimitan suukot Rosalle asap, tänks! Ü

  photou: eiks olekin suloinen runo! Ihanaa kesää myös Sinulle ja kiitos kivasta kommentista! Ü

  VastaaPoista
 4. Korvat on korvaamattomia ja tietysti niiden korvien kantajat myös. Minäkin rapsutin ankaristi korviani ja kapsutin vähän hilseilevää turkkiani. Vaihdettiin sitten muona. Nyt on helpottanut ja varsinkin kun annan putsata korvani semmosella koirien korvaöljyllä. Ei kutise enää.

  Sen mä tiedän, että HooPee (on muuten kivanolonen naisihminen) ja hänen koiransa Vili tietävät paljon allergioista.

  VastaaPoista
 5. Voi tuota korva- ja ihokierrettä mikä teidän Rosalla on :( Kun olette näköjään ihailtavan kattavasti käyttäneet länsimaisen koululääketieteen antimet hyväksenne, niin voisko homeopatiasta löytyä apua? Mulla ei tosin ole mitään tietoa siitä koirien kohdalla, mutta luulisi, että ihmisen parhaalle ystävällekin jotakin hoitomuotoa siltä puolelta löytyy?

  VastaaPoista
 6. Myrskyliini: onpas erinomaista, että kutina ja kuopsutus loppuivat muonan vaihtoon! Te korvien kantajat kun todella olette NIIN korvaamattomia!

  Täytyykin asap tutustua HooPeen ja Vilin blogiin, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 7. Maria: Rosa on kyllä taas ollut niin raasu, että sydän on meinannut särkyä! Nyt on onneksi tilanne jo parempi, kun antibiotit selvästi auttaa, onneksi!

  Arvaapas, kun homeopatiaa on meillä koklattu moneenkin vaivaan. Rosan ihan ekalla ellillä on kurssikaveri, joka on lukenut myös eläinhomeopatiaa. Hänen luonaan ollaankin vierailtu useamman kerran sekä Rosan että Ineksen kanssa. Esim. Ineksen kutinoihin saatiin sieltä ihan huomattavaa apua. Täytyykin taas, ton Rosan kuurin loputtua, suunnata sinne. Tosi hyvä idea, kiitos muistutuksesta! ;)

  VastaaPoista
 8. Heips !
  Bongasin sinut Vilin blogista. Essi on myös allerginen koira ja tarinamme on kovin samanlainen kuin Vilin. Tuskin on polkua, jota emme olisi talloneet. Meidän blogimme kulkee nimellä messinen ja liftari. Jos siellä jokin tiedonmuru löytyisi sinulle.
  Iho-ongelmiin voisi kokeilla kookosöljyä tai calendula-voidetta. Atooppinen iho kaipaa kosteutta ja rasvaa.
  Ihania koiruuksia sinulla. Essi on parsonrussellinterrieri ja edellinen koirani oli karkeakarvainen mäykkypoika. Tuo Peppi kävi niin sydämeeni.
  Korvien allergista kutinaa helpottaa apteekista saatava otita para-korvatipat. Niitä on meillä käytetty nyt siitepölyaikana menestyksellisesti. Ja korviin voi myös sipaista Sibicort-rasvaa ohuelti, apteekkitavaraa sekin.
  Homeopatian puolelta apuja voisi antaa Histaminum. Vuoristoradalla allergisen koiran kanssa ollaan, mutta kurveja voi loiventaa paljon eri keinoilla.
  Hyviä vointeja sinne ja mukavaa kesää.

  VastaaPoista
 9. Maija: kiva kun tulit meitä kurkkaamaan, tervetuloa! Tulen pikaisesti tutustumaan sinun ja Essin blogiin, kaikki vinkit otetaan suurella kiitollisuudella vastaan!

  Kookosöljy onkin pyörinyt viimeaikoina kovastikin mielessäni. Täytyykin ehdottomasti kokeilla sitä Rosalle!

  Homeopaatilla ollaan Rosan kanssa muutaman kerran vuosien varrella käytykin. Ja taidetaanpa sinne suunnistaa taas antibiottikuurin jälkeen.

  Oikein hyvää kesää myös teille!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü