perjantai 29. kesäkuuta 2012

Ruokaperjantai - savulohisalaatti



Kesällä tulee tehtyä paljon useammin ruuaksi salaattia kuin talvella. Tässä taannoin kokkailimme siskon ja siskontytön kanssa isällä käydessämme ihanaa ja tosi ruokaisaa lohisalaattia, jota piti jo tehdä kotonakin, kun tuli niin hyvää. 



Savulohisalaatti:

(n. 4 annosta)


- erilaisia salaatteja (minulla ruukku jääsalaattia ja rasia salaattisekoitusta)
- pari avomaankurkkua 
- kypsä avocado
- muutama kevätsipulin varsi 
- 100 - 200 g (pakaste)katkarapuja
- reilu pala lämminsavulohta 
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- nippu tuoretta tilliä
- sitruuna







Voit halutessasi lisätä salaattiin myös kuonon - vitsivitsi! ;)




1. Revi salaatit sopivan kokoisiksi paloiksi laakealle vadille. Toki kulhokin käy, mutta vadille kokoamalla salaatista saa sekä näyttävän näköisen että helposti otettavan. 

2. Kuori ja viipaloi avomaankurkut salaatin päälle.

3. Halkaise avocado ja poista kivi. Purista avocadon puolikkaille vähän sitruunan mehua estämään tummumista ja tuomaan raikasta makua. Kuutio hedelmän liha kuoressa veitsen ei-terävällä puolella. Kuutiot on helppo irrottaa kuoresta.




4. Silppua seuraavaksi pari vartta kevätsipulia. Voit myös käyttää pannulla öljytilkassa pehmennettyä punasipulia kevätsipulin sijaan.

5. Ripottele sulatetut ja hyvin valutetut katkaravut salaatin päälle.

6. Kuutio savulohi sopiviksi paloiksi ja lisää salaattiin. Saksi päälle reilusti tuoretta tilliä.




7. Kuori keitetyt kanamunat, leikkaa lohkoiksi ja asettele koristeeksi salaattivadin reunoille.

8. Tarjoile esim. sinappisen salaattikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa - NAM!




Tuli mieleen, että tähän salaattiin voisi hyvin lisätä myös edellispäivältä ylijääneet uudet perunat viipaleina. Myös herneet, joko pakaste tai tuoreet, sopisivat varmasti tosi hyvin salaatin sekaan. 


~~~


Sellainen helppo ja nopea ohje tällä kertaa. Illalla meille tulee kylään hyvä ystäväni tyttärensä kanssa. Tyttö ei ole koskaan tavannut Rillaa ja Peppiä, joten toivoa sopii, että eräs nimeltä mainitsematon pitkänmallinen ei aiheuta tyttöselle elinikäistä (mäyrä)koirapelkoa.. Saa pitää peukkuja ihan reilustikin!








14 kommenttia:

  1. Vauhdikasta ja hauskaa menoa teidän pihapiiriinne, söpötykset!

    Äippä käski sanoon, että ne lautaskuvat oli aivan mahtavat. Joo, ja mennään vko 28 lopulla hakeen Tuisku Järvenpäästä...

    VastaaPoista
  2. Peukkuja peukkuja. Peppi on kyllä niin söpeli että on vaikea uskoa vieraiden räyhääjäksi. Auttaisko namit? Mulla on kyllä kokemusta kääpiökarkkarista joka rakastaa kaikkia, varsinkin pieniä ihmisiä. Toivottavasti kaikki menee siellä ok.

    VastaaPoista
  3. Heippa!

    Toi salaatti maistuis meillekin! Ainaskin se lohi ja kananmunat ja oikeestaan kyllä kaikki muukin, rehutkin, jos mami olis laittanu hyvän kastikkeen.

    Suosittelen et Peppis kainaloidaan vierailun ajaks. Mut kainaloidaan joka kerta kun tulee vierasvieraita lapsivieraita, koska mamin energia ei riitä vierasseurustelun lisäks mun kyttäämiseen ja niihin murhaaviin katseisiin, jotka on osotettu mulle. Lisäks mamin selkäsilmät väsyy kun se joutuu olemaan niin tarkkana. Niinpä se kainaloi mut ja noi toiset voi olla aika vapaasti. Oon ite ihan tyytyväinen kainalointiin, koska tykkään olla mamin kainalossa.

    Ykskään koirankoulutusopas EI VARMANA suosittele kainalointia, mut meillä sitä käytetään kuitenkin. Sit on vielä se juttu, et kun meitä on monta, niin jos joku sekoo, tulee helposti sellanen joukkopsykoosi ja sit tilanne voi mennä ihan mahottomaks. Mulla nimittäin kyllä riittää niitä mielipiteitä vieraista lapsista ;-).

    Teidän viime postaus oli muuten taas tOOOOSIIII kiva, kun siinä käsiteltiin mäykkyjä. Korvat ne kääntyy muuten joillain meistäkin, mut vaan niillä kahella, joilla on sellaset läppikset. Yhellä on oikeet shelttikorvat, sellaset 2/3-höröt ja vielä merlekorvat. Merleillä on kuulemma yleensä isommat korvat kuin muu värisillä ja tolla ne on TODELLA isot. Onneks ovat taittuneet, muuten ne olis jo nolot...

    Mami kävi kattomassa sitä Pinterest-sivustoo, josta ne kivat kuvat oli löytyny. Sieltä löyty oikeestaan vaan yks kiva sheltti"sanonta":

    "Shelties are like
    potato chips...
    you can never
    have just one!"

    Ja noinhan se juttu on meilläkin :-)

    Meillä on muuten ollu epäonnee lintujen kanssa juhannuslomalla. Ekana mökin huussin reiästä kurkkas koskelo ja sihis niin kovaa, ettei kukaan uskaltanu enää mennä sinne vessaan... onneks on varavessa. Toihan oli tietty vaan ihmisten ongelma. Ja sit lokkipariskunta on ottanu täällä kaupungissa meidän vakipissapaikan lastenhoitoalueekseen. Ne vahtii sitä poikastaan aika tehokkaasti, hyökkivät ohikulkijoitten niskaan ja ( nyt tulee se järkyttävä!) MÄ JÄIN KAKKAPOMMITUKSEEN kun kulettiin ohi! Isäntä ei kyllä yhtään huolehdi musta kun vie mut tollaselle sotatoimialueelle. Osu niin pahasti et piti pestä ÄLLÖÖÖÖÖÖ!!!!!

    Onnee lapsivierailuun ja terkkuja!

    t. yks shelteistä

    VastaaPoista
  4. Ihana kuvasarja toi, missä salaatti rakentuu ihan issestään :)

    Iloista viikonloppua ja ikuista mäyräkoiraihastusta toivotaan kaikille vierailijoille ;D

    VastaaPoista
  5. Ihanan helppotekoinen ja ruokaisa kesäsalaatti! Muuten hyvä, mutta pois katkaravut ja avocado ja jotain parempaa niitten tilalle. Juustoa! Njam.

    VastaaPoista
  6. Oi miten hyvännäköinen salaatti. Menee kokeiluun. Mä olen ensi viikon yksin Erikan kanssa kun pojat lähtee anopin mökille. Aion syödä pelkkiä erilaisia salaatteja kun ei tarvitse ruokkia poikia kahdesti päivässä (ja nehän ei syö salaattia). Erikan ruuat on sen verran simppeleitä vielä, että niiden lisäksi jaksaa varmaan väsätä omia herkkusalaatteja. Mä tulen tänne sun luo kaivelemaan reseptejä. :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Pidetään peukkuja, jotta Pepillä ja tytöllä menisi hyvin!

    Kiva toi avokadon pilkkomisvinkki. Mulla ja avokadolla on menossa tällainen tutustumisvaihe :D

    Olipas taas vauhdikas juoksukuva tytöistä <3

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  8. Ah, ihanan näköstä taas. Tota pitää kokeilla. (Ilman kuonoa.) Mä oon viime aikoina tehnyt melkeen joka ilta jonkun salaatin iltapalaksi ja alkaa jo tympiä ne samat, jotka kiertää.

    Kivat viikonloput!

    VastaaPoista
  9. Myrsky: kiitos ja laitetaanpas korvan taakse tuo viikko 28. Saattaa olla, että ollaan silloin mökillä, mutta jos ei, niin yritettäiskös treffata?

    Tuulia: kiitos peukuista! Ne vaan ei hitsi vie kauheesti auttanu.. Meidän pitkä käyttäytyi aikamoisesti - kääk! ;D

    Sheltit ja mami: juu, ilman muuta teette salaattia ison annoksen koko laumalle! :D

    Hitsi kuulkaas mikä vierailu, ou-nou! Peppis piti sellaistakin haukkushowta, että hänet piti lopulta teljetä makkariin. Koiriin tottumaton tyttö oli lähinnä kauhuissaan.. Onneksi Rilla Rillanen käyttäytyi, joten toivottavasti tyttö paralta ei ihan mennyt maku koko koiriin. Hitsi. Mitä me tehdään ton pitkulan kanssa??!!??

    Otin kyllä teidänkin vinkistä vaarin ja yritin kainalointia. Kainalossa vaan räkytettiin niin gaameesti, että ei sitä kukaan jaksanut. Sitten kun vieraat oli lähteneet, niin pikuliini oli taas ihan kun ei mitään olis tapahtunut. Ihme tyyppi! Mies kysyikin, että mitä me sitten tehdään, jos Peppi jonain päivänä keksii alkaa "pelkäämään" myös meitä? KÄÄK!

    Noi lurppakorvat ja niiden kääntyminen!! :D:D Meillä "westieihmisillä" on kyllä ollut totuttelemista niihin(kin), voin kertoa! :D:D

    Toi Pinterest on kyllä vähän valikoiva rotujen suhteen. Westeistäkään ei löydy yhtään niin hauskoja juttuja kuin mäykyistä. Tai ehkä mäykyt vaan on NIIIN paljon hauskempia? ;D

    Teille on kyllä kieltämättä käyny just tollain ku perunalastujen kanssa, hitsi.. :D

    Siis apua toi lintu huussissa! Meilläkin on aikomus lähteä mökkeilemään. Mitä, jos sielläkin on joku lintutilanne? :D:D

    Josta tulikin mieleeni, että mites hei punkkitilanne siellä? Me aletaan olla taas siskontytön kanssa aika epätoivoisia.. Onko teillä otettu joku karkote käyttöön?

    Terkkuja ja rapsuja sinne myös kovasti! <3

    VastaaPoista
  10. Mai: juu, eiks oo kätsy salaatti, kun tulee ihan itsestään? :D:D

    Kuule, ei menny vierailu ihan niin ku Strömsössä, ups.. ;D

    HooPee: toi on taas niitä ruokia, niin kuin salaatit usein on, että kukin voi varioida mieltymystensä mukaan. Katkaravut varsinkin jakaa varmaan mielipiteet ja ne voi hyvin jättää pois. Ne on muuten ainoat äyriäiset, joista itse pidän. Simpukoita, mustekalaa, tms. en voi ajatellakaan syöväni.

    Kivaa viikonloppus sinne Vililään! :)

    Nina: koklaa ihmeessä, ihan tajuttoman hyvää ja täyttävää! :) Voi kun liikkistä, teille on tulossa tyttöjenviikko! <3

    Koiratäti: hitsi joo, ei menny kauheen kivasti. Pitkä haukku n. kolme tuntia putkeen makkarissa.. Kääk! :o

    Oo-o, tutustumisvaihe. Sun pitääkin olla tarkkana kypsyyden kanssa. Raa'at ja toisaalta ylikypsät avocadot on gaameita. Kypsyyden saa aika hyvin kokeiltua niin, että painaa varovasti siitä avocadon leveämmästä päästä. Jos se antaa vähän periksi, niin pitäisi olla aika hyvä.

    Typyillä riittää kyllä menoa ja meininkiä - ainakin, jos ei ole vieraita käymässä.. ;D

    Titta: joo, toi salaatti on tosi hyvää ja täyttävää! Kuono ei munkaan mielestä sovi siihen kauheen hyvin.. ;D

    Kiitos ja samoin sinne! <3

    VastaaPoista
  11. Yllätysyllätys, mä laitoin taas torstaina uunilohta. Isäntä ei tykännyt yhtään, se on jo ihan kypsä lohen makuun, kun minä taasen voisin syödä sitä vaikka joka(toinen) päivä. Pikkasen on lohta vielä jäljellä, että siitä vois tehdä tuontyyppisen salaatin kyllä. Toi on kuitenkin sellainen ns. nopeasti syötävä salaatti, noiden aineksien puolesta, ettei kauhean isoa salaattia ainakaan meillä kannata tehdäkään. Erityisesti ihastutti noi keitetyt kananmunalohkot siinä reunalla. Niin monta kertaa oon ajatellut niitä laittaa salattiin, mutta aina on jäänyt kokeilematta. Ehkäpä nyt?
    Mukavaa ja vauhdikasta viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  12. Ellieli: hih, mäkin söin tänään taas lohta. Grillattuna kylläkin, kun piti testata uutta grilliä, joka vihdoinkin saatiin hankittua (ja koottua - hirrrvee homma!) Meillä on aika usein vähän eri ruuat miehen kanssa, kun mähän en syö lihaa enkä kanaa. Tai no, lähinnä kesällä on vähän eri ruuat, kun mies grillaa itselleen pihvin muiden ruokien lisukkeeksi. ;D

    Kantsii ehdottomasti kokeilla kananmunia salaateissa. Varsinkin kalan kanssa sopii tosi hyvin ja lisää salaatin ruokaisuutta entisestään.

    Kivaa viikonlopun jatkoa sinne ja Ellille rapsuja! <3

    VastaaPoista
  13. Oj joj fantastiskt, sanoisi ruåtsalainen tästä savukalasalaatista. Näyttää niin herkulliselta.

    Savukalasalaatin kanssa sopii myös raejuusto, kokeilepa joskus.

    Salaatteja tulee tehdyksi tosiaan paljon enemmän kesällä kuin talvella ja nythän meillä menee sitä kolesoota ihan tajuttomasti. Mies vetelee sitä ihan sellaisenaan iltapalaksi leivän kanssa. Kaali onkin terveellistä ja hyvää joka muodossa, mutta kuopus ei kyllä keitettyä kaalia suostu syömään, joten salaattia on hyvä tehdä senkin takia.

    Nyt on jännä ilta, kun on jalkapallofinaali. Parhaimmman näköiset voittakoon!

    VastaaPoista
  14. Aikku: joo-o, härkullinen salad kertakaikkiaan! :D

    Hyvä vinkki, mä tykkään muutenkin raejuustosta tosi paljon, tänks! Ja hyvä myös, että muistutit kolesoosta, sitä pitää ehdottomasti kokeilla asap!

    Ha-haa, arvaa vaan, mitä taustaääniä olkkarista kuuluu. Mieskin toivoo Espanjan voittoa eli tykkäätte samannäköisistä kundeista.. ;D Mä olen NIIIN iloinen, kun sekä futis- että EM-kisat loppuu tänään! Oon korviani myöten täynnä urheilua!! Pienen hetken saan levähtää ennen Olympilaisia, thank god! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü