keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Entäs, jos ei pidä talvesta?

Ai kuka ei pidä? Älkää mua katsoko - mähän rrrrrrakastan talvea! Ai miksikö? No, mäpäs kerron. Ei oo liian kuuma. Omalla pihalla on mielenkiintoisia reittejä. Pääse usein mamman kanssa kaksistaan lenkille (se pitkuliini, you know, p a l e l e e, niin sitä ei aina oteta mukaan, mahtavuutta!) Pihalla on tosi usein sellasia isoja bördejä (fasaaneita, sano mamma), jotka mä ajan heti pois. Se ON kivaa! Ne kaakattaa ja räpiköi - vähänkö mä nauran partaani, keh. Niin, ja sanoinko jo, että ei oo liian kuuma, vaan just sopiva.
Hu-huu, MINÄ en pidä talvesta! Todellakaan! Tai no, on pieni määrä lunta kivaa ja muutenkin siis lumi on kivaa. Mutta inhottaa, kun tulee kylmä ja koko roppa alkaa sillai tärisee. Miksiköhän lumi on kylmää? Tai ilma? Eikö voi olla lunta ja kesä? En ymmärrä..

Enkä myöskään ymmärrä, että miksi tää ovi on tällai raollaan niin, että en kuiteskaan mahdu livahtamaan sisään. Mamma väittää, että mulla on kakkahätä ja, että mun pitää sen takia olla täällä pihalla. Vaikka mulla ei JUST NYT kyllä ole. Tai en ainakaan tee sitä JUST NYT. Nih.
Jos mä tällä kuonolla oikein tökin, niin aukeiskohan tää ovi? Miksi mua ei auteta? Mihin tästä palvelun heikkoudesta voi valittaa?
No, mä nökötän sitten tässä oven edessä mahdollisimman säälittävän näköisenä.

Ha-haa, mä arvasin, että mun ilme tepsii!  Mamma päästi mut sisälle, hihhihhih! Kakkailkoon vaan ihan yksinään siellä pihalla. Tai, onhan siellä myös Rilla.. Se tykkää talvesta ja kylmästä, blondit!?!


Sellaisia ajatuksia talvesta on meidän karvapöksyillä. Just, just..

 Mites muut - hyvinkö tarkenee vai joko saisi pakkaset riittää?

Onneksi tänään alkoi jo helmikuu. Kevät tulee, ihanaa!Toivotan kaikille aurinkoisia päiviä pakkasten keskelle! PS. Tällä mammalla saattaa olla vielä pari juttua takataskussa tästä talviaiheesta ja siitä Pepin kakkahädästä..


Siis täh? Mitä te vielä siellä teette? Tää postaushan loppu jo! ;)12 kommenttia:

 1. Mahtikuvia taas. Peppinen on nuppunen, ihana typy. Jaa-a, ne mäykyt ne mäykyt, en voi itelleni mitään, olen ihan muusia. Ja siihen sitte päälle toi Rilla, niin selvää jälkeä tulee. Siis minusta.

  Juu ei kestetä pakkasia. Meikäläisellä hajoo naama kylmyyteen. Ja sen jälkeen kun tuiskussa ja pakkasessa lapsena jääty silmälasit poskeen kiinni, en ole kovin isoo rakkautta talvea kohtaan tuntenut. Essi ei tykkää kylmästä liion. Lenkillä yritetään joka kulmasta kääntyy takasin kotiapäin. Ja murjotetaan kun ei päästä. Tiuku yrittää saada kaikki jalat ilmaan yhtäaikaa, sillä hänestä nyt on ihan järrrrjettömän kylmä. Ja päällä on viime sesongin mantteli, joten häpeähän on täydellinen. Ilme Tiukulla on paljon puhuva;"Tää gaamee takki saa mut oksentamaan.Pelstakaa minut näiltä hirrrveiltä ihmisiltä pliis lämpimään, olen valmis adoptoitavaksi hyvään lämpimään perheeseen". Ja Onni... Onni painaa miehn aatoksissaan ; tuol on haju, tuol on haju,tuol on haju,....... Eikä välitä kylmästä tuon taivaallista.
  Kolme vuodenaikaa riittäs ihan mainiosti, kevät , kesä ja syksy. Talvee ei tarvita. Murrghhh, olen puhunut.

  PS. Haliterveiset koiruille ja sinullekin.

  VastaaPoista
 2. Oon Peppi niiiiiin sun kanssas samoilla linjoilla talvesta. Eihän tässä oo mitään järkeä näillä keleillä!

  Odotan myös innolla kakkakertomukset loppua! ;)

  VastaaPoista
 3. juu ei - siis talvelle. nelli ja mamma ovat samaa mieltä. pois pois lumi ja pakkanen.

  VastaaPoista
 4. Olli ei tykkää talvesta - eipä ole yllätys... Vaan ei Olli tykkää sateestakaan. Todella tarkka kaveri, joka ensin ovenraosta haistaa ilmaa ja sitten miettii, että astuisiko pihan puolelle. Nyt pitää oikein pakottaa kakkalenkille, pissat voi hyvin tehdä tuohon portin pieleen, just ja just oman pihan ulkopuolelle.

  Peppi on kuvassa tosi surkean näköinen, "päästäkää sisälle".

  VastaaPoista
 5. Hihhihhih, sinä se osaat puhua koirien suulla!

  Jysky teki ja juoksutushihnassaan hyökkäyksiä, jos lintuja näkyi lähellä seisoskelemassa. Ei mitenkään vihamielisesti, vaan luultavasti uteliaisuudesta tai sitten oli vaan hauskaa saada ne lentämään. Ihan niinkuin pikkulapset torilla puluille.

  -Koiratäti

  VastaaPoista
 6. Niin, siis toi jääkarhuhan tarkenis vaikka etelänavalla, veikkaan minä. Siellähän olis börditkin vielä isompia, siis pingviinit.

  Kyllähän mäkin lumesta tykkään, mut olishan se mukavampi ottaa päikkäreitä lämpimässä auringonpaisteessa (onnistuin muuten siinäkin tänään soffalla).

  Täytyy kyl sanoo et' teillä on huono palvelu. Siis että joutuu värjöttelemään ulkona, eikä millään päästetä sisälle vaikka toinen on jäätymiskuoleman kourissa. Joo, kannattaa ehdottomasti valittaa johonkin. Älä multa kysy, en mä tiedä mihin. Vaikka Mosambikin presidentille, eiköhän sieltä apu löytyis? Onneks mammas ymmärsi sut viimein sisälle päästää, voi sua ressukkaa raukkaa.

  Mitä loppuks se teen postatus ny jo? Tarttee sit vissiin mennä...
  Lämpimiä auringonpaisteita sinne teillekin.

  VastaaPoista
 7. Kakka :) Mikä kotoisa puheenaihe! Onneks se tulee nopeasti pihalle pakkasella. Tai siis ei pihalle, vaan lenkille. Tuttua on tuokin, että laitan koiran ulos, tehköön asiansa, ettei tarvi pukea ja lähteä pakkaseen. Mutta AINA koira on voittanut, eli hermoja kiristäneen vetkuttelun jälkeen on lähdetty entistä kireämpinä kadulle tallaamaan. Ja ihan joskus, kauan sitten, se kakka tuli johonkin muualle...

  VastaaPoista
 8. Nää on näitä hyviä kysymyksiä ;) Entä jos tykkää VAAN kesästä ja pieninä annoksina pikkuisen talvesta?

  Söpöliinitytöille suukkoja <3

  VastaaPoista
 9. Eipä löydy meiltäkään kaveria näille pakkasilla, koirat kaivautuu vain entistä syvemmällä viltin alle. Varmasti tuntevat kokevansa suurta vääryttää, kun pitää näin pohjoista asuttaa ;) Toisinaan jopa mietin, että oisiko sittenkin pitänyt ottaa karkkarimäykkyjä niin olisi vähän edes lämpimämpi karvapeite :D

  VastaaPoista
 10. Maija: teidän kolmikosta muuten tulee hyvn ilmi se, että koirat ovat (tietysti) ihan omia yksilöitään rodusta riippumatta. Tarkoitan, että joku saattaisi ajatella ottavansa parsonin, koska ovat niin säänkestäviä ja huomata sitten, että oma parson inhoaa kylmää. Kyllä minäkin nimittäin olen, noin periaattessa, ajatellut, että westiet ja karkkarit sietävät hyvin kylmää. Kunnes meille tuli Rosa ja sitten Peppi. <3

  Yhdyn toiveeseesi kolmesta vuodenajasta! Onko jompikumpi pressaehdokkaista luvannut hoitaa ko. asian, jos voittaa? ;DD

  Suukkoja teidän kaikille karvaisille (saat itse valita, ketkä niihin kuuluu..;D)! <3

  Anniina: hyvin sanoit, EI sitten YHTÄÄN mitään järkeä, hrrr.. Onneksi teikä pääsee pian lämpimään, good for you! <3

  Juu kuule, siitä "ei mulla ole kakkahätää" tilanteesta seurasi(taas) vähän härdelliä.. ;DD

  Kaunis Nelli: komppaan! Täysin! :)

  Olli(e): juu, ei Peppikään tykkää (myöskään) sateesta.. Peppi tekee juurikin samanlaisia esitarkastuksia säätilasta ovenraosta kuin Olli ja loikkii sitten siihen suuntaan, joka sillä hetkellä häntä miellyttää. Kesällä ja kuivalla ulos, talvella ja märällä äkkiä takas sisään. ;) Mäyräkoirat!?! :o

  Koiratäti: joo, mä oon sellainen mentalcase, että osaan lukea korteista ja vatsasta sekä puhua koiraa, just dingel about it! ;D

  Oi, ihana Jysky - herrasmies! <3 Meillä tuo lintujen jahtaaminen ei ole ihan noin hienostunutta.. ;)

  Elli: iik, pingviinit! Niissä on sitä jotain! <3

  Juu, mellä on tyttöjen mielestä palvelun laadussa PALJON epäkohtia, huoks.. Mamma määrää tiktaattorina milloin syödään, ulkoillaan ja saadaan puruluita. Gaameeta! Ja yrittää tää mamma vielä määrätä, milloin on kakkahätä. No, Peppi ei semmoisista määräyksistä piittaa, vaan ottaa käyttöön mäyräkoiratuijotuksen ja siitä vielä sen "olen tosi säälittävä" -version. Ja JOPA tämä mamma taipuu sen tuijotuksen edessä. :D

  Kerron pitkuliinille tuon valitusosoitteen, tänks. Kyllä se varmaan just tuo on! ;DD

  Mai: juu kuule! :D Arvaa hymyilyttikö silloin se sun taannoinen postaus aiheesta, kun olin just edellisenä iltana näpytellyt "raakaversion" tästä postauksesta ollenkaan tajuamatta, että kakka-asiat voi ajatella olevan myös vähän epähionoja "ääneen puhuttavaksi". Moukka mikä moukka. Ja maalainen! :DD

  niNni: niinpä! Kyllä munkin mielestä tuolla ulkona on kaunista, jos mä saan itse olla sisällä..haittaaksshe? ;D

  Sunan: sinäpä sen sanoit! Kyllä meilläkin yksi syy valita mäykyista juurikin tuo karkkari-versio, oli varmaankin ajatus turkin säänketävyydestä. ;) No, kyllä minä toki jo entisestä koirakaksikostamme tiesin, että koirat ovat kaikki omia yksilöitään ja kunkin erityispirteet näkee vasta ajan myötä Ja hyvä niin! Jos klooneja haluaa, niin kannattaa ostaa paristokäyttöisiä lelukoiria. ;D

  VastaaPoista
 11. Juu, kakka VOI olla ongelma joillekin tällai pakkasella! Mut ei meille, ainoostaan mamille.

  Se piippaa tossa, ettei sillä olis aikaa vessasirkukseen, mutta jäis pois töistä! Kai meidän hyvinvointi nyt on kuitenkin tärkeempää.

  Se käyttää meitä kovalla pakkasella ( enemmän kuin -15) yksittäin vessakierroksilla. Kun tarttee laittaa ne tossut, niin sillai se yrittää minimoida tossujen katoomistapauksia. Siinä on kuulemma eroo, et tartteeks pitää silmällä 12 vai vaan 4 tossuu... siis et putooks ne hankeen vai ei.

  Hilja:" Mä teen aina KAIKKI asiat ihan välittömästi ja heti tohon ekalle tien pätkälle. Ja oon aina tehny! Oon mamin luottovessailija. Mami sanoo, et: " Pisssssssa!" ja sit mä kyykkään. Siitä mä ainakin saan pluspisteitä, vaikka muuten kuulemma oonkin käänteislassie.

  Oikee lassie kyllä varmaan kans hoitais hommat mun kanssa samaan tyyliin . Niissä lassie-elokuvissa ei kyllä oo näytetty yhtään vessakohtausta, mut kyllä se asia varmana niin on. Kyllä Lassie osaa!!

  Meri:" Mä aina yritän olla kiltti ja oikein kuulostelen, et mitä se mami nyt musta tykkää. Mä hilpasen takapihalle, ja sit mami tulee mun kanssa ( se on vähän hidas, mä kerkeen joskus juosta talon ympäri parikin kierrosta ennen kun mami on päässy ees talon taakse) ja sit mami sanoo et: "Tee pissa!" ja mä lirautan ja sit mami sanoo toisen:" Tee kakka!" ja PLOP, heti mä suoritan senkin. Mä OON taitava!

  Paitsi joskus kun mami ei tajuu et ei oo vessa-aika, ja sit mä vaan juoksen niitä pikakierroksia ympäri taloo. Sillonhan mami vois vaikka ottaa kierrosaikoja!

  Tyyne:" No, noi nyt on just noin lapsellisia ääliöitä! MÄ en ainakaan tee mitään asioitani kodin lähelle, enkä TODELLAKAAN omalle pihalle. Mä sanon mamille, et "Tuu, nyt lähetään tonne pitemmälle! Ainaskin kilometrin päähän pitää mennä!" Ja sit mä töpsöttelen mun tossuilla ja mami murisee, et: "Eiks nyt jo vois ees pissata... "

  Äskenkin me käytiin 20 minuutin lenkki ja lopuks mä pissasin, niinku armosta mamille. Nyt se kuivaa mun tossuja hiustenkuivaajalla, et voi sit kohta taas lähtee heruttelemaan multa kakkaa, ennen kuin lähtee töihin. Mami on niin reilu. Ehkä me mennään sinne mun vakkaripaikkaan, sitä mä käytän yleensä."

  Tällai kylmällä meillä jää kyllä pitkät lenkit vähiin. Käydään vaan asioimassa niillä yksilökierroksilla ja sit hipataan pihalla. Jotenkin tuntuu et ruoka-annokset olis pienentyny... ja sit on ollu laihisruokalajit, niinku seitiä ja kanaa ja sellasta. Eikä yhtään kertaa sitä ihanaa ihraa...

  Sano Peppis sille mamilles et kävis ite vessassa pihalla! Siinä sit huomais et ei oo kivaa.

  terkuin, sheltit

  VastaaPoista
 12. Sheltit: aivan, eihän se kakka tietenkään teille karvapöksyille oo ongelma, vaan meille emännille. Hyvin kiteytetty.. ;)

  Erilliset lenkit kolmen koiran kanssa - wau! Teidän mami on NIIIIN kunnollinen, jaksavainen ja kekseliäs! Meillä harrastetaan vaan sellaista, että kaksi koiraa lähtee yhtäaikaa lenkille ja toinen "palautetaan" kotiin n. 3 min. jälkeen. ;D

  Hilja: hirmu hyvä, että keräät nuissa vessahommissa pluspisteitä varastoon. Voit sitten hyödyntää niitä, kun sua moititaan siitä "käänteislassie" -touhusta. ;)

  Ja oon samaa mieltä, kyllä Lassie osaa varmasti myös vessahommat! :DD

  Meri: että sä olet kiltti ja taitava! Ihan kun meidän Rillati-Rallati. <3 Ja juu, me mamit ei aina tajuta, että joskus ei vaan oo vessa-aika. Eihän sillon tietenkää tuu mitään, daa-a! ;)

  Tyyne: oo-o, sä oot NIITÄ. Mä tiedän muitakin, jotka ei tee veskihommia omalle reviirille. Se ON hurjan kätevää ja kivaa noin niinku meidän ulkoiluttajien kannalta. Etenkin näillä keleillä.. ;) Mutta kyllä mä silti (salaa) ihailen tuota piirrettä. Ei kai me immeisetkään "pissitä" pitkin omia nurkkia. Ainakaan toivottavasti ei!?! ;D

  Onko noin, että ihra on nyt vaihdettu seihin. :o No, onpa pientä! :D

  Kerron teitin terkut Pepille. Voisin vaikka arvata, että hän saattaapi olla samaa mieltä.. ;)))

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü