maanantai 6. helmikuuta 2012

Tossuissa tassutellen uuteen viikkoon

Palataan taas heti alkuun niihin jo edellisessä postauksessa hyviksi havaittuihin aloitusaiheisiin eli säähän ja politiikkaan. Sää on lauhtumassa: jei! Ja Suomella on uusi presidentti: onnea! Sitten päivän pääaiheeseen eli Pepin tossuihin, jotka on viimeinkin saatu hankittua, huh! Haastattelemme  myöhemmin tässä postauksessa myös tossujen (onnellista?) uutta omistajaa, jotta kuulemme hänen oman mielipiteen hankinnan onnistumisesta (tuskin maltan odottaa! Toim.huom.) Aloitetaan kuitenkin kuvilla, joissa Peppi saa juosta auringon paisteessa villinä ja vapaana, ilman tassuissa olevia tossuja (vai oliko se tossuissa olevia tassuja?)


Nyt loppui jaarittelut. Tässä on tossut:

Vähänhän ne ovat suuret ja oudon väriset, mutta täällä on kova usko siihen, että ne saadaan vielä pienellä tuunauksella sopiviksi. Nytkin ne pysyvät jaloissa, ainakin melko pitkiä aikoja.. ;)

Valokuuvaajamme pyysi muuten kertomaan, että tossumallista oli melko hankalaa saada muunlaisia kuvia kuin sellaisia, joissa hän yrittää saada tossuja, suuta avuksi käyttäen, pois jaloista. Myös Rilla vaikuttaa olevan tilanteesta hiukan huolissaan.


Onks sulla hei kaikki ihan okei?


Haastattelija: "Päivää! Tulin kyselemään teidän omia kokemuksia näistä paljon jo etukäteenkin puhuttaneista tossuista."

Peppi: "Päivää.. Ja saa kyllä sinutella." *nyhtää samalla tossuja raivoisalla vimmalla pois jaloista*

Haastattelija: "Jaaha, juu, no kiva. Kuulemamme mukaan olit itse mukana tossuostoksilla. Mitenkäs se sujui?"

Peppi: "Hyvin! En purru ketään."

Haastattelija: "No sehän on hyvä, että et purrut.. Tietolähteemme mainitsi myös, että teit kakat heti astuttuasi sisään ensimmäiseen kauppaan. Vahvistatteko tämän tiedon?"

Peppi: "No, kai mä nyt tein sen sinne sisälle lämpimään, daa-a! Mun mamma oli yrittäny koko päivän saada mut kakkaamaan pihalle, siis what? Siellä oli SATA astetta pakkasta. Ei pystyny. Bylly oli niin jäässä."

Haastattelija: "Ymmärrän.." *pyörittelee samalla silmiään niin, että ne melkein tippuvat pois päästä* "No, palatakseni niihin tossuihin - miltäs ne nyt ovat tuntuneet, noin niin kuin käytössä?"

Peppi: " En tykkää. Yhtään. Joudun kävelee ne jalassa sillai niinku kroolia. Tiäksä, sillai ku se uintikin menee. Kauhomalla. Über pöljää!" *on saanut ensimmäisen tossun irti jalasta ja jatkaa seuraavan työstämistä*

Haastattelija: "Jaa, no on kai se kroolaaminen tietysti vähän hankalaa. Ainakin kuivalla maalla? Kiitos kuitenkin haastattelusta ja mukavia, hmmm, uintikelejä.."

Peppi: "Tsabe-moi!" *toinenkin tossu - done*

Nyt kyllä tää mamma haluaa itsekin vielä sanoa jotain tossuista. Ainakin sen, että oikean koon valitsemista hankaloitti tossujen "neljän kappaleen" -myyntipakkaukset. Eikös koirilla yleensä ole etutassut takatassuja hiukan isommat? Eli, jos sovitetut tossut olivat sopivat etutassuihin, niin takatassuihin ne olivat isot ja toisinpäin. Päädyttiin lopulta ostamaan etutassuihin sopivat, joten takatassuihin tulevia täytynee yrittää vähän pienentää. Tällä viikolla varmaan päästään jo taas molempien koirien kanssa kunnon lenkille, jos kun ilmat vähän lämpenevät. Viikonloppu tulikin vietettyä aika tiiviisti neljän seinän sisällä, takkatulen lämmössä.

Tossujen valintaa helpotti erittäin paljon 3:n sheltin mamin loistavat vinkit, jotka löytyvät tämän postauksen kommenttilaatikosta. Sovitellessamme monia, keskenään hyvinkin erilaisia tossuja, ko. vinkit olivat todella isoksi avuksi. KIITOS vielä kovasti! Shelttejen mami esitti myös seuraavanlaisen toiveen:


'Toi Mami tossa vieressä piipittää, et toivois jutustelua siitä, et joutuuks muut kulkemaan suolatuilla teillä, ja jos niin mitä tassut siitä tykkää? Huuhdotaanko räpylät aina, rasvataanko jollain ( millä?) vai miten muilla toimitaan? Ja onko toiminut?'


Meillä täällä landella (kävely)teitä ei suolata, joten - 


kertokaa ihmeessä te muut siellä omia kokemuksia ja konsteja aiheeseen liittyen! 

Iloista mieltä uuteen viikkoon!
 

14 kommenttia:

 1. JOo kyllä fleesetossut on tosi hyvät varsinkin jos se tarra on sopivalla korkeudella. Jokketossut ei kyllä ihan meillä meinaa pysyä jalassa, kun siinä ei ole tarpeeksi napakka se tarra... Mutta nuo teidän vaikuttaa hyviltä :) Eikä lainkaan tyhmän väriset!

  Meidän koirilla taitaa ainakin olla aika saman kokoiset sekä etu- että takaräpylät. Ehkä roduissa on eroja siinäkin suhteessa?

  Ja tuosta teiden suolaamisesta ja tassujen hoidosta. Meilläkään ei kävelyteitä suolata vaikka tällä hetkellä muutaman kilsan päässä kaupungin keskustasta asutaankin. Mutta silti hoitelen tassuja välillä, varsinkn Sofin kun sillä tuppaa vähän jo halkeilemaan varpahat. Elikkä valkovaseliiniä laitetaan silloin tällöin, se on aikas hyvää siihen tarkoitukseen! :) Hyvää alkanutta viikkoa teidänkin tytöille! :)

  ps. Peppi: Koitas nyt vaan tottua niihin tossuihin, se on oikeesti tosi kiva kun ei ala tassut palelemaan ja pysyy varpaat kunnossa :) t. tossuihin tottuneet Sofi ja Mila

  VastaaPoista
 2. Ihanat tossut, kertakaikkiaan. Upea maastoväri. Aloitetaas kuitenkin tuosta ekan kappaleen vikasta lauseesta. Siis se loppu kuuluu ehdottomasti ilman tassuissa olevia tossuja. Jos se olisi ilman tossuissa olevia tassuja, niin eikös se sitten olisi tassuton koira? ;) Kyllä ne tassut kuitenkin on hyvä olla olemassa.

  Ihana toi Peppi kippurassa -kuva, noin Ellikin yleensä on kun laitan sille tossuja tassuihin. Ne Ellinkin tossut on vähän ylisuuret ja hankkii pudota lenkillä. Sheriffien sivuilta löytyy vinkki hiukan paremmin pysyvistä tossuista, kantsii käydä kurkkaamassa. http://blogi.sheriffit.com/

  Mainio haastattelu. Onhan se niinkin, että kun ulkona on überkylmää, on parempi tehdä ne pökäleet sisälle. Parasta on tietysti että saa mamin nolattua, varsinkin kun hän suunnittelee tällaisia tossuja sinun pääsi, tai siis tassujen menoksi.

  Ei täälläpäin teitä suolata, kuin korkeintaan joskus "kaljamilla", jos silloinkaan. Räpylät huuhdotaan kurakeleillä, tai pyyhkäistään liinaan, riippuu tilanteesta. Ei käytetä mitään tassurasvoja, jos tulee ongelmia, niin ehkä sitten.
  Pirtsakkaa viikkoa sinne teillekin!

  VastaaPoista
 3. Heh, arvasi mitä olette menossa ostamaan ja antoi haisevan vastalauseen!

  Oscar oli vuosi sitten jouluna meidän kanssa Levillä 8,5 kuukauden ikäisenä pohjavillattomana kakarana. Pakkasta oli rutkasti, joten laitoin sille takin päälle ja sehän ei suostunut sen kanssa kävelemään, lähestulkoon raahasin sen ensimmäiset 100 metriä ennen kuin suostui vastentahtoisesti kävelemään takki päällä minua mulkoillen.

  Syksyllä Oscarilla oli tassuvamma ja jouduin viikon pitämään etutassun suojattuna ettei pääse nuolemaan. Aikamoiset viritykset sai laittaa, että pysyivät jalassa, joten olen todella onnellinen, ettei normaalitilassa tarvitse mitään tossuja tassuihin viritellä.

  Onnea yritykseen :)

  VastaaPoista
 4. Iloista mieltä myös sinne ja rapsutuksia!

  VastaaPoista
 5. LOL... hurjan hauska haastattelu.

  "bylly oli niin jäässä" - näin on näillä pakkasilla.

  terveisin mamman maton nurkkaa käyttävä kakkipakki

  VastaaPoista
 6. Eikä!!! Me guallaan tääl nakruun ton haastattelun tiimoilta. Bylly jäässä ja armotonta kroolausta. Apuva! Ootte te niin veikeitä, että me kyl eletään 100 vuotiaiksa. Tattista!

  Mää kyl viihdyn niissä mun tossuissani. Mut mä oon kyl luonteeltani tämmönen hiljanen jurottaja, joka myötäilee kaikissa tai sitten en ;)

  VastaaPoista
 7. Eeva: kuule, mun pitää heti alkuu KIITTÄÄ sua tosi, tosi paljon! <3 Oon nimittäin löytänyt Pepille hyviä juttuja sun vinkkejen avulla. Ensinnäkin, kyselin sitä ehdottamaasi Hurtan fleece+kurahallari -settiä Mustista ja Mirristä ja kyllähän siitä löytyikin myös mäyräkoirille sopivia malleja (toisin kuin olin luullut?). Joten hommattiin Pepille se setti. Oon tosi tyytyväinen siihen! Sitten, joku ilta olit postannut koirien sukista ja kävin tänään hakemassa sellaiset Pepille. Tosi hyvä tuote! Pysyi hyvin jalassa ja suojaa varmastii kylmältä paremmin kuin paljas tassu. Joten KIITOS TUHANNESTI loistavista vinkeistä ja neuvoista! <3 Olet tosi kiltti ja kultainen! <3

  Juu, kyllä meidän koirilla on molemmilla selvästi isommat etu- kuin takatassut. Takatassut on sellaiset "laihat puikulat", kun taas etutassut on leveämmät ja "lapiomaiset". Peppille olisi tarvinnut fleecetossuista takatassuihin XS-koon kun taas etutassuihin sopi parhaiten ne ostamamme S-kokoiset.

  Ostettiin muuten koirille tassuvoiteeksi vihdoinkin (on meinaan ollut ostoslistalla aikas kauan..) sitä monissa blogeissa suositeltua Relaxant-salvaa, jonka luvataan lisäävän ääreisverenkiertoa anturoissa ja siten lämmittävän tassuja "sisäisesti". Laitan tähän osoitteen, josta voit käydä kurkkaamassa lisätietoja, jos kiinnostuit:

  http://www.detria.fi/fi/tuotteet/relaxant-animal/relaxant-animal-tuotteet/relaxant-animal-tassuvoide

  PS. Kiitos tsempistä tytöt! Ootte IHAN oikeessa. Suukkoja teille molemmille söpöläisille! <3<3

  Ellieli: kiva kuulla, että tossut on sun mielestä hienot! Aattelin ite, että onko vähän poikamaiset? (Ihan kun sillä värillä olis väliä!?! hassu minä! :D) Ja juu, totta puhut! Tassut ON kyllä hyvät koiralla olla! ;D

  Täytyykin käydä kurkkamassa nuo Sheriffien ohjeet - kiitos vinkistä! <3

  Aivan, tottakai tortut on paljon mukavanmpi ja hauskempi vääntää eläinlääkärin, eläinkaupan tms. instanssin lattialle. Suopi hitaampaankin mammaan vähän liikettä niveliin ja tervettä punaa poskille.. ;DDD

  Laitoin tuohon ylös Eevalle vinkin siitä Relaxant-tassuvoiteesta, jota monet on blogeissa kehuneet. Käy sinäkin kurkkamassa, jos kiinnostuit aiheesta.

  Ellille rapsuja! <3

  VastaaPoista
 8. Sari: AIVAN! Juurikin noin sen täytyi mennä! Ihan pikkuisen saattoi puna nousta tämän mamman poskille siinä kikkareita korjaillessa.. ;D

  Oi, ihana omapäinen Oscar! <3 On ilmeisesti epämiehekästä käyttää jotain tyhmää rotsia, akkojen haihatuksia, pah! ;D

  Juu, joskus saa kyllä aikamoisia virityksiä tehdä, jotta saa jonkun leikkaushaavan tms. "pipin" pidettyä innokkaalta "itsensä hoitajalta" suojassa.. ;)

  Sain muuten uutta näkökulmaa tuohon koirien pukemiseen yhden eläinkaupan myyjältä, kun olimme sillä tossujen etsintä reissulla. Hänellä on kuulemma itsellään 12 kiinanharjakoiraa, jotka hän kaikki pukee joka kerta, kun menevät ulos, mm. 48 tossua.:o En sitten enää viitsinytkään "päivitellä" kuinka rasittavaa on, kun Peppi ei pärjää pakkasilla ilman vaatetusta.. ;) Kukin tavallaan! :D

  Rapsutuksia Oscarille! <3

  Paloma: kiitos ja samoin! <3

  Kaunis Nelli: mä vähän pelkäsin tota haastattelua etukäteen. Että mitä se Peppi keksi TAAS laukoa, hitsi.. No, ihan kohtalaisestihan se onneks kuitenkin meni.. ;DD

  Oo-o, maton nurkka onkin ihanan pemmee pakin tyhjennys paikka! ;D (Miksiköhän meillä ei ole ollut yhtään mattoa n. vuoden 1996 jälkeen!?!)

  Suukkoja silti kaunokaiselle! <3

  Myrskyliini: juu, kyllä tota teitin ikää tarttee yrittää kaikin keinoin pidentää, kun teillä aina SATTUU ja TAPAHTUU.. :o No ei vaan, tartteehan sitä maanantai saada käyntiin hyvillä nauruilla, joten kiva kuulla, jos onnistuin siinä, hyvä-hyvä! :DD

  Sää oot vaan niin pal viksu jätkä, että tajuut heti jutun juonen: tassut tossuissa on paaaaljon kivempi kun tassut taivas alla. Toivotaan, että Pepilläkin tapahtuu pian oivaltamisia ko. asian suhteen.. ;)

  Suukkoja sulle suloinen! <3

  VastaaPoista
 9. Ihana haastattelu.Peppikö ihan oikeasti suostuu kävelemään tossut jalassa??Meillä tuo hönö koira kovalla pakkasella hyväksyy villapaidan mutta tossut ovat nou nou.Yksi on sitäpaitsi kadonnutkin. Ehkä nuo pakkaset jo hellittävät. Please ilmojen haltijat.No tänään ei ollut kuin jotain 5-6 jotta melkein kevät... Terveisiä Ossilasta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 10. Marja-Leena: kiva kuulla! ;)

  Pepillä on niin kova hinku pysyä Rillan perässä, että lenkin alkaessa mielestä unohtuu kaikki vermeet, vaikka niitä sisällä ollessa hyvin teatraalisesti esitelläänkin. ;D Oli kyllä ihanaa olla pitkäsä aikaa kävelyllä, niin että ei koko ajan paleltanut(tai tarvinnut olla huolissaan, että pärjääkö Peppi..) Kevät - mikä ihana sana! ☼

  Rapsutuksia Ossille! <3

  VastaaPoista
 11. Hei taas!

  Noi tossut on kyllä paljon katu-uskottavammat kuin meidän! Meillä on nimittäin punaset... onhan se tietty tyttöjen väri, mut kun ne on joulunpunaset, niin näytetään varmana ihan tontuilta :-( Mamia ei nolota mikään. Se esittelee meitä innoissaan paleleville vastaantulijoille.

  Mami muistelee tossa, et kukas se nyt olikaan, se koiramami, joka vei koiraansa (tai ehkä jopa kahta) eläinlääkäriin ja sit autossa tuli yrjöt. Ja ne meni yrjösinä lekuriin sisään ja sit potilas kakkas odotushuoneen lattialle. Ja oliks se vielä niin, et se mami sano eläinlääkärille et "pidä tota!", lykkäs lääkärille koiranhihnan käteen ja lähti etsimään roskista kakkapussiile. Ja kaiken kruunas se kun se mami hortoili jossain röntgenhuoneessa kakkapussin kanssa ihan eksyneenä. Oliks se teidän mami? Se oli kyllä ihan legendaarisen onnistunu lääkärikäynti. Mamia naurattaa... miten se nyt ei muista et ketä ne oli...

  Joka tapauksessa ONNEE tossuille ja teidän mamille tossunetsintöihin sit kun joku niistä putoo monen kilometrin lenkille aamulla pimeessä ennen töihinlähtöö :-)

  t. shetlanninlammastontut ja mami

  p.s. Meillä on ollu ongelmaa ton tiesuolan takia. Meillä nimittäin vähenee maholliset lenkkireitit aina talvella sen takia. Sillon kun mamilla oli vaan 2 koiraa, se kanto ne aina suolattujen teitten yli. Mut nyt meitä kolme ja siks kaikki ei mahdu syliin. Me voidaan mennä vaan sellasiin suuntiin, joissa ei tartte ylittää suolateitä. Kesällä on paljon enemmän eri reittejä. Mälsää tää talvi... vaik kesällä on kyllä sit ne punkit. Eiks oo ollu ihanaa kun ei tarvinnu olla punkkitarkastuksissa!!!!!!!!

  VastaaPoista
 12. shetlanninlammastontut ja mami: teistä on kyllä niiin moneksi ja nyt vielä toi tonttuilukin.. ;D

  Onpa uskomattoman kuuloinen toi joidenkin (urpojen!?!) lääkärireissu! Ei kai kennellekään voi tapahtua oikeesti tommosta? :o Varmaan joku 'urbaanilegenda', pakko olla.. :DDD

  Mamille sellaisia sympatia-terveisiä, että ollaankin jo Rillan, miehen, otsalampun ja haravan(!) kanssa tehty yksi ylimääräinen iltalenkki etsien kadonnutta sukkaa.. Mutta siitä enemmän tuonnenpana. ;D

  PS. Hitsin tiesuola! :/ Kesät talvet te karvalapset pistätte meidät mamit koville. Ei oo juu kyllä yhtään ikävä myöskään punkkitarkastuksia..

  VastaaPoista
 13. Voi BYLLY, ei näitä sais väsyneenä lukea. Meinaa tenavat herätä, ko mamma hirnuu.

  Söpöt on. Tossut ja omistaja. Kuin myös tukija. Voi noita! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 14. Titta: heissan hassunen! <3 Mieti nyt ite kakkaamista ulkona, jos on -25 tai jotain. Byllyhän siinä jäätyy! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü