maanantai 20. helmikuuta 2012

Viikonloppuna

Hei ihan oikeesti! Voisiko tämä lumen tulo pikkuhiljaa loppua, että ei tarvitsisi jokaista postausta aloittaa siitä (tai pakkasesta) valittamalla! Täällä etelässä ainakin on lunta satanut koko viikonlopun ja sitä alkaa olla jo yhtä paljon kuin viime talvena. Mies sanoi sunnuntaina, että Rillalle pitäisi hankkia kaveri, joka viihtyy hänen kanssaan yhtä hyvin pihalla. Hyvä pointti! Ja Pepille tarvitaan tietysti sitten kaveri, joka viihtyy yhtä hyvin sisällä. :D
Nyt, kun pakkasta ei ole liian paljon, voi Peppikin osallistua kunnon lenkeille. Vaatetuksena toimii villapaita-fleecehaalari -yhdistelmä, joka on oikein toimiva setti. Ko. vaatteet ovat sillä tavalla Pepille hyvän kokoisia, että pysyvät hyvin päällä, mutta eivät tee Pepin liikkumisesta tönkköä.Siskontyttö oli hommannut Jimille (minun kehotuksesta, uups..) sukat, jotka osoittautuivat vähän väärän kokoisiksi - katsokaa vaikka täältä. ;) No, meidän kannalta tietysti ihan hyvä juttu, koska siskontyttö antoi sukat Pepille. Vaan eihän ne sukat Pepinkään jaloissa ulkona pysy. Tein niihin jo tuollaiset hienot narutkin, jotka toki estävät sukkien häviämisen, mutta eivät tippaakaan auta niiden päällä pysymisessä. Hitsi.

Pakollisen sääkatsauksen jälkeen siirrytään yhtä pakolliseen Putous-osioon. HuRRRaa, huRRRaa - Leena pääsi finaalin! Vähän kyllä harmittaa, että J-P tippui, höh. No, vajaan viikon päästä tiedetään, kumpi lopulta vie voiton, Leena vai Usko. Itse liputan hiRRRveen paljon Leenan puolesta!

Kumpi on Sinun suosikkisi?
Lauantaina meitä miehen kanssa laiskotti. Ruokaa ei huvittanut laittaa, joten päädyimme lähtemään elokuviin ja sen jälkeen ravintolaan syömään. Elokuva valikoitui pelkästään sen mukaan, mitä meitä lähimpinä olevassa pikkuteatterissa oli tarjolla. Olin jo aikaisemmin päättänyt, että en halua nähdä Vuosaari-elokuvaa, koska olin jostain saanut käsityksen, että siinä näytetään koiran pahoinpitelyä. Vihaan elokuvia, joissa näytetään eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa tai edes ihan vain eläinten huonoa kohtelua. Minulla kestää toipua sellaisen näkemisestä todella kauan. Siltikin päädyimme katsomaan Vuosaari-elokuvaa ja minulla meni oikeastaan koko elokuva siihen, että odotin ja pelkäsin sitä koiran pahoinpitelyä, jota ei sitten koskaan tullut. :) En tiedä miten olin onnistunut käsittämään asian niin väärin! Kyllä elokuvassa silti koira oli ja sen kohtalo ei ollut kaksinen, mutta mitään siihen kohdistuvaa väkivaltaa ei ollut, eikä mitään ikävää ko. aiheeseen liittyen näytetty. Muuten elokuva oli juuri sellainen kuin etukäteen ajattelinkin. Itse en nimittäin pidä tuon lajityypin kotimaisista elokuvista, koska minulle jää niistä päällimmäiseksi mieleen toivottomuus ja ahdistua. En silti sano, etteikö sitä kannattaisi käydä katsomassa - makuja on monia ja se on hyvä.

Onko joku muu jo nähnyt Vuosaari-elokuvan? Mitä Sinä pidit siitä?
Sunnuntaina meillä herkuteltiin. Ei tosin hernerokalla ja laskiaispullilla, vaan kreikkalaishenkisellä pääruualla ja Aikun innoittamana toscapiirakalla. Toscapiirakasta tuli ihan älyttömän hyvää, NAM! Kiitos Aikulle ohjeesta! Suosittelen muillekin kokeilemaan. Ohjeen löydät täältä.
Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä näytän teille, miten ihanan palkinnon voitin MiniMurmeli-blogin arvonnassa. 

Kiitos Malviina tuhannesti! Kukkaro on IHANA ja uskomattoman taitavasti tehty!


Kivaa uutta viikkoa kaikille!
15 kommenttia:

 1. Sanos muuta tai sans se ! kuten tyurkulaiset sanoisivat. Paino ensimmäisellä sanalla. Lumen tulo piisais. Lisää on tulossa, mutta ilmeisesti vetenä näille launaan ja etelän alueille. se voi merkitä sitten taas perskuleellisen liukasta. Että niin tai näin, aina oot ojassa.

  En oo nähny Vuosaarai-elokuvaa vielä. Se pitäis mennkin katsomaan, sillä tytär asui Vuosaaressa useamman vuoden. Ja juuri siinä talossa, jossa hän asui on tehty kuvauksia myös. Silloin, kun hän siellä asui filmiyhtiö haki tietyntyyppistä asuntoa kuvauksiin, mutta tytär ei voinut omaansa sellaiseen ilmoittaa koirien takia. Onni ei ois päästäny kuvausryhmää sisälle. Ja varmaan olis ollu vaikeaa järjestää asiaa silloisen vuorotyönkin takia. Vuosaaresta tuli minullekin tuttu paikka. Jos Hesaan joutuisin muuttamaan, voisin muuttaa juuri sinne. Luonto on siellä niin lähellä ja keskustaan metron kanssa on yhdessä hujauksessa.
  Kyl se jaa jaqa jaa Heffner on mun suosikki ilman muuta. Liputan kovasti Leenan voittoa, sillä olen tosi kyllästynyt noihin kaksimielisiin vitseihin ja tuohon homo-stereotypian esittämiseen. Siinäpä suosiossa se sitten tulee esille tää suomalainen luonto, esittää saa homoa ja tehdä naurettavaksi, mutta vakavasti otettuna on paras homo piilossa oleva homo. Ja homoahan ei tietenkään pidäkään vakavasti ottaa. Nää luokittelu asiat saa minut aina pois raiteiltaan ja tän onnettoman kuontalon haivenet pystyyn. Ei oo kivan näköstäkään. Mun mielestäni ihmiset on ihan liian kiinnostuneita toisten ihmisten makuuhuone elämästä. Mitä se kenellekään kuuluu muulle kuin henkilölle itselleen. Eikä se todellakaan hänestä ihmisenä huonoksi tee. Ajatukset ja teot määräävät ihmisen hyvyyden, ei mikään seksuaalinen suuntautuminen. Murrrgghh. Ja huoh.

  Mukava viikko ny kumminki sinne täält yhtä lumisest Essiläst.

  VastaaPoista
 2. eilen mietiskelin mistä kirjoittaisin seuraavassa päivityksessä ja ajattelin mielessäni, että ei kai taas lumesta...

  se nyt kuitenkin on talvella meidän arkipäivää, rakkauden ja vihan kohde. ihan kuin rilla ja peppi: toiselle kivaa ja toiselle no-no-no.

  VastaaPoista
 3. Käytiin miehen kanssa viime viikonloppuna katsomassa tuo Vuosaari-elokuva ja olen samoilla linjoilla, että se oli suht ahdistava ja sisälsi surullisia ihmiskohtaloita, herätti tunteita ja monenlaisia ajatuksia. Ei tosiaan mikään hyvän mielen elokuva, mutta harmillisen totta... Monissa lähiön perheissä (ja miksei muuallakin) elämä on varmasti kuvatun laista ja saa olla kyllä omasta elämästään tyytyväinen. Jos siitä elokuvasta jotain voi oppia, niin sitten vaikka arvostamaan omaa "hyvää" elämää.

  VastaaPoista
 4. Täällä oli tänään välipäivä lumentulossa :) Huomiseksihan sitä on taas luvattu. Kerrostaloasukkina se ei kyllä niin paljoa vaivaa aiheuta. Ehkä vähän korkeammalle joutuu aamulla välillä jalkaa nostamaan :D

  Rillalla pitäisi olla joku kerrostalossa asuva koira pihakaverina, varmaan olis kivaa vaihtelua molemmille ja tietty Pepille sisäleikkikaveri.

  Mun mielestä kaikki kolme viimeisintä putousfinalistia olivat aika tasavertaisen hyviä. Harmittaa vaan, että sitten se leikki loppuu kun voittaja on valittu.

  -Koiratäti

  VastaaPoista
 5. Liftari: juu, mä toivoisin puhuvani jostain muusta kuin
  säästä. Ja puhun siitä vieläpä yleensä aina valittavaan sävyyn..blaah! Pitäisköhän hankkia elämä? ;D

  No, sulla on kyllä melkoiset perusteet mennä katsomaan Vuosaari. Mäkin oon muuten ollut kauan, KAUAN sitten Vuosaaressa yövartijana. Silloin siellä tosin oli vielä paljon enemmän metsää kuin tänä päivänä. Eikä metrosta vielä tietoakaan. Elokuvasta jäi mainitsematta useampikin hyvä roolisuoritus. Mm. lapset onnistuivat olemaan TODELLA sydäntäsärkeviä. Eräs pieni poika koirineen olisi tehnyt mieli käydä nappaamassa kyytiin ja viedä kotiin lellittäviksi. <3

  Minä kuulun siihen porukkaan, joka jaksaa nauraa "pakolliselle" homo-vahvistukselle tv-sarjoissa ja elokuvissa. Usko Eevertin jutut sen sijaan ylittivät hyvän maun rajat jo jokin aika sitten. Muutama kasimielisyys sopivassa tilanteessa naurattaa meikäläistä kyllä, mutta jatkuva hävyttömyyksien suoltaminen kuvastaa mielestäni lähinnä mielikuvituksen puutetta. Kanssasi olen samaa mieltä myös siitä, että miten näissä homo/lesbo/bi -keskuteluissa ei päästä vielä näin 2010-luvullakaan niiden makuukammarimietintöjen yli. Mielestäni normaali-ihmisen kiinnostus toisten ihmisten makuhuone-elämään loppuu hyvin pian murrosiän jälkeen. Taidan silti olla väärässä, koska "homous" sanana ja ilmiönä tuntuu yhä täysin itsestään selvästi sisältävän myös yksityiskohtaisen makuuhuoneskenaarion. Surullista. :S

  Rapsutuksia Essille! <3

  VastaaPoista
 6. Kaunis Nelli: eli samat mietinnät sieläkin! :D Ei vaan voi mitään, kun aloittaa postauksen tekemisen, niin ensimmäisenä tulee mieleen sää, hitsi.. ;D Ihan loistava tuo vertauksesi Rillasta ja Pepistä - toisen hot on toisen not, hih!

  Petriina: aa-a, tekin olette nähneet Vuosaaren. Samoja ajatuksia heräsi minullakin siitä, että varmaankin elokuva on hyvinkin totta monessa kodissa. Tuli jotenkin syyllinen olo siitä, minkälaista elämää itse viettää. Enkä tarkoita, etteikö omassa elämässä olisi myös paljonkin vastoinkäymisiä. Silti elokuvassa näytetty ihmisten arki tuntui jotenkin tosi ahdistavalta ja yksinäiseltä. Elokuvan loppu oli varmaankin tarkoitus olla valoisa ja lohdullinen. Mutta olin itse ehtinyt elokuvan aikana vaipua sen verran synkkään mielentilaan, ettei loppu sitä juurikaan pystynyt lievittämään

  Elokuvan sanoma on varmaan juurikin tuo, että katsoja oppisi arvostamaan omaa elämäänsä.

  Suukkoja suloiselle Snellulle! <3

  Koiratäti: meillä taas on satanut tänäänkin TUHAT kiloa lunta. Vitsivitsi, MILJOONA kiloa sitä on tullut, haittaaksshe? (HAITTAA!!)

  Kerrostaloasumisessa on muuten näin talvella tosi monta hyvää puolta! Isällä (joka asuu kerrostalossa) käydessä aina ihastelen asunnon lämpötilan tasaisuutta ja sitä, ettei lumitöistä tarvitse kantaa huolta.

  Hyvä idea! Me "adoptoidaankin" joku koirakaksikko meille leikkimään Rillan ja Pepin kanssa. Toiset saa leikkiä ulkona ja toiset sisällä. Milleköhän osastolle paikallislehden "henkilökohtaista" -palstaa tämmöinen seuranhakuilmoitus laitetaan?Tyttöpari etsii tyttöparia riemukkaisiin leikkeihin? ;DDD

  Juu, hiRRRveen tyhmää, että kohta on Putous loppu! Vastahan se alko! :S

  VastaaPoista
 7. Rilla ja Peppiläinen, mä kyl tulisin hiRRRveen mielelläni teille leikkiin. Tästä on ollu aikasemminkin puhetta ja taitaa vaan puheeks jäädäkin. Mut hiRRRveesti kuitenkin toivon teille lumetonta keliä ja auringonpaistetta, sii ihan hiRRRveesti.

  VastaaPoista
 8. Myrskyliini: äläs sano! Eihän sitä koskaan tiedä million me treffataan ja pääset meitin tyttöjä hiRRRveesti riiuustamaan. ;D Tää elämä on kuule ihmeellinen ja yllätyksiä täynnä. Ja joskus ne yllätykset voi olla myös iloisia, kuten kahden nakin ja yhden westieneidin leikkitreffit! Sitä odotellessa, koetetaan selvitä tästä lopputalvesta kuivin tassuin. :) Suukkoja sulle suloinen! <3

  VastaaPoista
 9. Vai ei teillä pysynyt sukat jaloissa! Voihan hitsiläinen, meillä kyllä vaan pysyy, Sofilla ainakin, milalta taas väillä tippuu vaikka silläkin suht. hyvin pysyy :)

  Ja ostitte sitten tuon fleecenkin, oliko oikeen mäykkymallinen? Hieno on, ja varmasti nyt sitten aika lämmin :)

  VastaaPoista
 10. ps. piti vielä sanomani, että meillä tarvittaisiin Milalle kaveri ulos ja Sofille kaveri sisälle näillä kylmillä keleillä ;) Tai no kyllä sofikin ulkona viihtyy, mutta ei lainkaan niin kauan kuin mila. Sofi ottaa mielummin päikkäreitä makkarin sängyn alla!

  VastaaPoista
 11. Eeva: joo, hitsi nuita sukkia! Ostin Pepille ensin yhdet sukat koossa M ja niistä hävisi yksi jo heti ekalla lenkillä, vaikka kotona tuntui, että ne pysyvät tosi hyvin tassuissa. Käytiin jopa miehen kanssa sitä haravan ja otsalampun kanssa etsimässä. EI löydetty. :/ Jimiltä sitten saatiin kuvassa näkyvät S-koon sukat ja tuntuu, että ne pysyy vielä huonommin. Olenkin miettinyt, että kehittelen jonkun tarrasysteemin, jolla Pepille aikaisemmin ostetut fleecetossut saisi kiinni fleecehaalarin lahkeisiin.

  Nii juu, ostettiin tosiaan sekä tuo Hurtan fleece- että se "sade"haalari. Samaisessa Mustissa ja Mirrissä, josta ne löytyi, sanottiin syksyllä, että Hurtta ei tee mäyräkoiramalleja?! No, ihan sama. Setti on tosi hyvä, kiitos vielä Sinulle vinkistä! <3

  Teiltähän löytyisikin sitten kamut meidän molemmille tytsille! :D Kyllä Peppikin tosiaan pihalla jonkun aikaa viihtyy, mutta sisällä selvästi paremmin ja vieläpä peiton alla "luolassa".. ;D Rillalle taas ei tunnu riittävän mikään ulkoilun määrä! ;D Onneksi on edes tuo piha, ettei tarvitse vuorokaudet ympäriinsä Rillan kanssa pitkin kyliä vaeltaa. Kai siitä jo jonkun kylähullun maineen saisi (ei sillä, etteikö sitä mainetta jo muutenkin olisi, ks. sukan etsimis -reissu tuossa ylempänä.. ;DD)

  VastaaPoista
 12. Juu, säähän on mitä mainioin keskustelun avaus, miksei siis siitäkin voi puhua ja puhkua? Tänä aamuna aurasin ensin yksin koko pihan (siis sen lentokentän) ja päivällä sain pojan hommiin toiselle puolelle pihaa. Yhteistuumin tyhjättiin vielä asuntoauton kattokin lumesta. Ja kiukutellaan lumentuloa jota on varmasti vielä tulossa useampaan otteeseen tänä talvena. Why, WHY?

  En kauheen aktiivisesti oo putousta katsonut, mut muutaman kerran kuitenkin ainakin osan ohjelmasta. Mä puolestani en niin kauheasti siitä Leenasta oo pitänyt, en oikein pidä hänen maneereistaan. J-P sen sijaan olis ollut "poju mun makuuni" ;)
  Vuosaarta en oo nähnyt, eikä oikein kiinnostakkaan.

  Toscapiirakka näyttää niin herkulliselta, että kuola valuu suupielestä, njami!
  Vau, kylläpä olitkin voittanut tosi ihanan palkinnon, onnea siitä.

  VastaaPoista
 13. Ellieli: niin, kyllähän sää tosiaan on hyvinkin paljon ihmisiä yhdistävä ja "helppo" puheenaihe. Ja tänäkin talvena siitä todella riittää puhkuttavaa, PUH! ;D Yhdyn täysin sanoihisi - why, WHY?!?!??!

  Mä en katsonut Putousta aikaisempina kausina oikeastaan yhtään ja nyt olen vähän ihmetellyt sitäkin sillai WHY? -meiningillä. Niin pahasti on tämä vuosi meikäläisen koukuttanut, haittaaksshe? ;D Mäkin tykkäsin J-P:stä TOSI paljon, mutta oon myös tykästynyt Leenaan. Mies sanoi, että Heffner on kaikkien keski-ikäisten naisten suosikki, hmm.. :DD

  Joo, jätä vaan "Vuosaari" suosiolla väliin. Et menetä mitään muuta kuin yhden illan ahdistuneen olon.. ;)

  Toscapiirakka on tosi namia, kantsii kokeilla tota Aikun ohjetta. Ja kukkaro HIENO! <3

  Mukavaa viikkoa teidän jengille! <3

  VastaaPoista
 14. Oi että mitä kaikkea ihanaa täältä löytyikään :-) Ihania kuvia koiristasi ja suloiset on nuo tossutkin, vaikka isot taisivatkin olla :-)

  Minuakin harmitti Jani-Petterin tippuminen! Ja muutenkin se, että kohta tuo Putous taas loppuu, höh!

  Toscapiirakkakin näyttää niin herkulliselta! Sitä ei olekaan tullut hetkeen leivottua :-)

  VastaaPoista
 15. Mimosa: KIITOS kommentista ja TERVETULOA! ♥

  Juu, sukat on suloiset, mutta eivät pysy jaloissa, hitsi.. ;D Nyt suunnittelenkin jonkilaista tarrasysteemiä, joilla saisin sellaiset fleecetossut yhdistettyä fleecehaalarin lahkeisiin. Meidän Peppi, eli tuo kuvien mäyräkoira, on todella kova palelemaan ja siksi täytyy yrittää jotain virityksiä keksiä.

  Samat harmitukset täällä! Miten se Putous jo loppuu, HÖH! :D

  Sama homma oli täällä toscapiirakan suhteen. En edes muista, milloin olin sitä viimeksi tehnyt. Ja voi että siitä tuli hyvää - NAM! Joten suosittelen, että Sinäkin teet sitä mahd. pian! :)

  PS. Kävin jo pikaisesti kurkkamssa suloista blogiasi ja tulen varmasti uudestaan paremmalla ajalla! Rapsutuksia koirille! ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü